20.000 de români arestați în Marea Britanie în 2016

Românii onești din Marea Britanie sunt primii care au de suferit din cauza infractorilor veniți din țară.

Românii din Marea Britanie nu mai sunt la fel de liniștiți după momentul șocant al Brexitului. Mulți dintre ei s-au întrebat dacă vor fi nevoiți să revină în țară si chiar iau în calcul un alt peisaj european. Cei care încearca să își facă un viitor onest pe Insulă trebuie să suporte și preconcepția creată de unii conaționali, care au mers în Anglia hotărâți să comită infracțiuni. Autoritățile din Marea Britanie au dezvăluit că, în prezent, aproape 50 de români sunt arestați sau deținuți în fiecare zi. Infracțiunile pentru care aceștia sunt acuzați variază de la cerșetorie, la prostituție și chiar abuzuri sexuale împotriva minorilor.

În ultimii 4 ani numărul persoanelor reținute din Europa de Est a crescut cu peste 16 procente, un număr uriaș. Poliția din Anglia și Țara Galilor a anunțat că în anul 2016 au fost arestați 19.841 de români, asta în condițiile în care în anul 2012 fuseseră arestați “doar” 16.292 de români, din datele oficiale oferite de autorități.

Ținta infractorilor este Londra

Poate deloc surprinzător, ținta infractorilor români a fost chiar capitala Londra, acolo unde s-au înregistrat 7.355 de rețineri ale unor persoane din România. Locul cel mai sigur pare a fi sudul Țării Galilor, unde au fost arestați 222 de români, dintre care 7 au fost interogați pentru violuri, iar 72 pentru furturi din magazine.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Adrian Bucur

Absolvent de Jurnalism și Drept, mi-am petrecut tinerețea în redacția Gazetei Sporturilor din Timișoara, după ce primii pași în presă i-am făcut la Ziua și TVR. După o pauză de câțiva ani, am ajuns la concluzia că prima dragoste nu se poate uita și am decis să revin pe baricade.