Abandonat când era doar un copil, Ribery a vorbit despre problemele din viața sa

Francezul nu a avut o copilărie deloc ușoară

Abandonat pe treptele unei mănăstiri cand era copil, nu și-a cunoscut niciodată părinții biologici.  Apoi, la vârsta de doi ani, a suferit leziuni faciale grave într-un accident groaznic cu un camion, ceea ce l-a lăsat cu cicatrici uriașe, permanente. În ciuda traumei suferite, Ribery, ajuns acum la 34 de ani, are o carieră impresionantă in fotbal, cu peste 200 de apariții pentru Bayern München și 81 de selecții în naționala Franței.

Potrivit Mirror, acesta s-a deschis pentru canalul +Sport și a vorbit despre cicatricile sale: „Mi-au dat voință  și putere. Pentru că, atunci când ești copil și ai o cicatrice ca asta, nu e ușor. Felul în care te văd oamenii, comentariile – familia mea a suferit mult pentru asta.”

Ribery, câștigătorul Ligii Campionilor cu Bayern în 2012/13, a adaugat: „Oriunde am mers, oamenii s-au uita la mine. Și nu pentru că eram o persoană bună, pentru că numele meu este Franck Ribery sau pentru că sunt un fotbalist bun, ci din cauza semnelor. Acest lucru este foarte crud.”

Francezul a vorbit și despre Balonul de Aur pierdut în 2013 în fața lui Cristiano Ronaldo: „A fost ca și cum mi-ar fi fost furat acel trofeu. Este de neînţeles. Am câștigat tot ce se putea în acel an, nu aș fi putut face mai mult. A fost o nedreptate.”

„Țara mea nu m-a incurajat. Am văzut-o cu ochii mei, francezii au spus că Ronaldo ar trebui să câștige. Au dorit portughezii să câștige Ribery sau Messi? Desigur că nu.”

În ciuda tuturor problemelor, mijlocasul a refuzat să-i lase pe alții sa il zdrobească și a concluzionat: „În ciuda suferinței, nu m-am dus niciodată într-un colț să plâng.”

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Cosmin Badea

Pasionat de jurnalism. Juniorul redacției.