Acesta este documentarul pe care iubitorii de sport sunt obligați să îl vadă

Regizorul Bryan Fogel a realizat un film de excepție

Bryan Fogel a copilărit în lumea ciclismului, prieten cu Lance Armstrong și mereu dornic de performanță. Țelul său a fost să câștige una dintre cele mai dure competiții de ciclism din lume și  după ce s-a clasat doar pe locul 14 după o săptămână la finalul căreia credea ca va muri și după ce a izbucnit și scandalul de dopaj al lui Lance Armstrong acesta s-a decis să încerce o nebunie.

Fogel se decide să se dopeze, dar într-un mod absolut inedit. Sub supravegherea unor medici, el apelează la persoane care știu să păcălească controalele anti-doping. Ajunge astfel în contact cu Grigory Rodchenkov, șeful programului de anti-doping din Rusia. Un adevărat personaj, expansiv și ușor dezechilibrat, acesta nu are nicio reținere în a-l ajuta pe Fogel să-și îndeplinească planul.

Documentarul arată cum Fogel se injectează zilnic și intră într-un program extrem de periculos, dar acțiunea filmului se schimbă dramatic. În anul 2015 iese la iveală faptul că Rodchenkov este capul unei rețele care a ajutat la doparea a sute de sportivi din Rusia, acesta susținând că întreaga operațiune a pornit la ordinele lui Putin.

În timp, Fogel se împrietenise cu Rodchenkov și într-un final devine salvatorul său, când rusul este convins că va fi ucis la el în țară după dezvăluirile făcute, cu atât mai mult cu cât un alt medic, apropiat de-al rusului, moare subit de un atac de cord. Fogel îi cumpără noului său prieten un bilet de avion, îl ascunde într-un apartament din Los Angeles, iar documentarul se încheie cu dezvăluiri halucinante ale medicului rus, care explică faptul că din 1968 sportivii ruși s-au dopat fără niciun fel de reținere la toate jocurile olimpice la care au participat.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Adrian Bucur

Absolvent de Jurnalism și Drept, mi-am petrecut tinerețea în redacția Gazetei Sporturilor din Timișoara, după ce primii pași în presă i-am făcut la Ziua și TVR. După o pauză de câțiva ani, am ajuns la concluzia că prima dragoste nu se poate uita și am decis să revin pe baricade.