Alertă Teroristă. Specialiștii se tem că ISIS ar putea folosi gaze toxice in Europa

Șefii antiterorismului din Europa au avertizat că ISIS ar putea să provoace un atac uriaș cu gaze otrăvitoare pe continent, relatează Daily Star.

Aceștia se tem că jihadistii vor încerca să dezlăntuiască produse chimice ușor de cumpărat în zonele dens populate, închise, cum ar fi în metrou, în trenuri sau avioane.

Berlinul a efectuat deja un exercițiu anti-terorist, concentrându-se asupra atacului cu arme biologice – al treilea în acest an. Andreas Geisel, manager din Berlin, a declarat că nu există „o amenințare concretă”, dar poliția și autoritățile trebuie să „facă față situației și apoi să fie pregătite pentru aceasta.”

Ministrul securității britanice, Ben Wallace, a avertizat ca în acest an, în ziua de Anul Nou, Regatul Unit este „amenințat cu adevărat” de o atrocitate a armelor chimice. El a spus: „Există trădători. Trebuie să fim pregătiți pentru inamicul din interior.”

În iulie, o celulă teroristă din Australia a fost infrantă în încercarea de a arunca în aer un avion de pasageri și de a efectua un atac chimic în Sydney.

Recent, presa de specialitate din Germania a anunțat faptul că suspecții au testat hidrogenul sulfurat în vederea unui nou atac terorist.

Sursa foto: Getty.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Cosmin Badea

Pasionat de jurnalism. Juniorul redacției.