Angelina Jolie face apel către NATO să protejeze drepturile femeii din zonele de conflict

Actrița este un lider atunci când vine vorba de apărarea drepturilor femeii

Angelina Jolie a scris un editorial pentru publicația The Guardian, în colaborare cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Într-o pledoarie emoționantă redactată pentru ziarul britanic, actrița imploră NATO să apere drepturile femeii din zonele de conflict. În aceste zone de război, violența împotriva femeilor și a familiilor de civili sunt folosite ca cea mai josnică tactică militară.

„În ciuda faptului că a fost interzisă de către Dreptul Internațional, violența sexuală continuă să fie utilizată ca tactică de război în conflictele armate din lume, din Myanmar până în Ucraina și din Siria până în Somalia. Violența sexuală presupune violul în grup, sclavia sexuală, violul ca formă de tortură, epurarea etnică și terorismul. Se explică astfel de ce adesea este mai periculos să fii o femeie într-o zonă de război decât să fii soldat”, se arată în editorial.

Actrița a mai precizat în articol că încetarea violenței bazate pe gen este o chestiune vitală în obținerea păcii. De asemenea, Angelina Jolie a menționat că abuzurile asupra femeii și drepturilor ei, din zonele de conflict, cauzează răni adânci, care vor fi greu de închis.

Jolie și Jens Stoltenberg au inițiat în editorial 5 puncte prin care schițează un plan de a identifica modalitățile prin care NATO poate contribui mai mult la protejarea femeilor din zonele de război.

Comentarii

DISTRIBUIȚI