Arsene Wenger își atacă jucătorii după eliminarea rușinoasă din Cupa Angliei

Arsenal a fost eliminată de o echipă de ligă secundă

Arsene Wenger este dezamăgit de jucătorii săi după înfrângerea categorică în fața echipei de ligă a doua, Nottingham Forest, scor 2-4. Francezul recunoaște că este dureros să părăsească competiția din turul al treilea, prima oara când i se întâmplă acest lucru de când a preluat Arsenal în 1996.

Wenger a făcut pentru meciul de Cupă nu mai puțin de 9 schimbări în echipa de start față de ultimul meci din campionat. Managerul a argumentat că formula experimentală pe care a trimis-o în teren a fost cauzată de faptul că miercuri va urma prima manșă din semifinalele Cupei Ligii, împotriva lui Chelsea, informează The Guardian.

Jucătorii lui Arsenal au reclamat faptul că jucătorul Kieran Dowell de la Nottingham a atins mingea de două ori atunci când a executat penalty-ul ce a dus scorul la 4-2. Wenger nu a avut nimic de spus despre arbitrul Jon Moss, ci criticile sale au fost îndreptate către jucătorii săi, care în viziunea sa au fost inferiori la toate capitolele în fața echipei de pe locul 14 din Championship.

„Nu am de gând să vorbesc despre arbitraj. Eu cred că nu am fost îndeajuns de buni: nici în atac, nici la mijloc, nici în apărare, și am plătit pentru asta. Am repetat aceleași greșeli – o dată, de două ori, de trei ori. Cei de la Forest au părut mai hotărâți. Și-au creat mai multe ocazii de gol și au avut o prestație fantastică. Au fost mai preciși, au câștigat dueluri decisive și toate venirile lor în fața erau periculoase. Per total, au meritat victoria și țin să felicit echipa Nottingham Forest”, a spus Arsene Wenger.

Wenger a negat că ar fi interesant de fundașul Jonny Evans de la West Bromwich Albion. De asemenea, managerul francez a fost întrebat dacă a reprezentat o greșeală că a trimis în teren ceea ce pare mai degrabă o echipă de rezerve.

„Avem un program încarcat și mulți dintre jucători au ajuns la limită. Înțeleg că echipa aleasă este pusă la îndoială, dar am avut 8 sau 9 jucători cu experiență internațională pe teren și cu tot respectul, jucând împotriva unei echipe de Championship ar fi greșit să folosim această scuză. Nu-mi place să vorbesc despre prestațiile individuale, dar este dezamăgitor că am pierdut meciul și asta e tot ce pot spune.”

„Am câștigat Cupa Angliei de 3 ori în ultimii 4 ani. Nu o vom câștiga în fiecare sezon deoarece nu este o competiție ușoară, dar e dureros  să ieșim din a treia rundă. Din păcate, au fost mai buni decât noi. Avem un alt meci important miercuri și va trebui să ne concentrăm pe acela. Întotdeauna aștept ca echipă să dea tot ce are mai bun”, a conchis Arsene Wenger.

Comentarii

DISTRIBUIȚI