Benevento dă semne de viață. A legat două victorii consecutive

Massimo Coda este eroul lui Benevento

Benevento, micuța formație din Serie A ce la un moment părea condamnată la retrogradare, dă semne vitale de viață și visează la salvare.

După 18 etape de campionat, Benevento nu înregistrase niciun succes, ci 17 înfrângeri și un rezultat de egalitate. Egalul a fost însă unul de poveste deoarece a fost obținut în fața echipei AC Milan. „Lanterna roșie” a smuls atunci un punct în ultimul minut al meciului prin portarul Alberto Brignoli, care a marcat în urma unui corner. Primul gol al lui Benevento în fața Milanului fusese marcat chiar de către românul George Pușcaș.

În prezent însă Benevento pare că a trecut de impactul dur cu prima divizie. Etapa trecuta, micuța formație a bifat o premieră istorică. A obținut primul ei succes din Serie A, pe teren propriu în fața formației Chievo Verona, scor 1-0. Marcatorul golului a fost Massimo Coda. George Pușcas a fost rezervă neutilizată în acel meci.

Benevento a ținut să demonstreze astăzi că succesul obținut etapa trecută nu a fost doar un foc de paie. „Lanterna roșie” a mai făcut o victimă, pe Sampdoria, echipă care se află pe poziția 6, ce duce în Europa Legue. George Pușcas a fost titular, dar prima parte a meciului nu a fost una bună pentru echipa sa. Caprari a deschis scorul pentru Sampdoria în minutul 46.

Cei de la Benevento au ieșit însă hotărâți de la cabine și au întors soarta partidei. George Pușcaș a fost schimbat în minutul 58, dar peste doar 10 minute, Massimo Coda a restabilit egalitatea, cu un șut superb direct în vinclul porții apărate de Viviano. În minutul 83, Sampdoria a rămas în inferioritate numerică, după ce Jacopo Sala a fost eliminat în urma unui fault ca ultim apărător la marginea careului. Din lovitura liberă rezultată, același Massimo Coda a avut încă o execuție splendidă cu care l-a învins pe Viviano. Benevento a dus scorul la 3-1 în prelungiri prin Enrico Brignola, dar Sampdoria a marcat ultima în minutul 94.

Astfel, meciul s-a încheiat 3-2, iar Benevento a ajuns la 7 puncte. O mai despart 8 puncte de Spal, formație aflată pe locul 17, ultimul care aduce salvarea de la retrogradare.

Comentarii

DISTRIBUIȚI