Bitcoin bate record după record! A ajuns la 18.000 de dolari

Moneda virtuală șochează lumea bancară

Analiștii bancari sunt îngrijorați de creșterea fabuloasă a bitcoin și bănuiesc că totul este o bulă care se va sparge de o manieră spectaculoasă în viitorul apropiat. Pe piața Bitstamp, o monedă bitcoin a ajuns să valoreze aproape 18.000 de dolari, mai exact 17.900 de dolari.

Cryptomoneda are o creștere aproape inexplicabilă, cu 1700% față de începutul anului. Îngrijorările sunt întemeiate, bănuindu-se că totul este un sistem piramidal, care se va prăbuși și va provoca dezastre în viețile celor care au investit averile de o viață în moneda care face furori.

Mai mult decât atât, un studiu oferit pieței de Colegiul și Universitatea Trinity din Dublin a explicat că Bitcoin ar putea reprezenta un real pericol pentru stabilitatea monedelor tradiționale.

“Studiul nostru arată că Bitcoin a fost umflat de o manieră artificială, printr-un sistem speculativ, iar totul este acum o bulă care stă să explodeze. Chiar dacă bitcoin nu este controlat de niciun guvern, ar putea avea un impact devastator asupra pieței tradiționale”, a spus unul dintre autorii studiului.

 

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Adrian Bucur

Absolvent de Jurnalism și Drept, mi-am petrecut tinerețea în redacția Gazetei Sporturilor din Timișoara, după ce primii pași în presă i-am făcut la Ziua și TVR. După o pauză de câțiva ani, am ajuns la concluzia că prima dragoste nu se poate uita și am decis să revin pe baricade.