Cazul ciudat al lui George Weah. Acesta ar putea deveni președintele Liberiei doar de Crăciun, după acuze de fraudă

Fostul atacant african nu și-a asigurat încă președinția țării sale

Povestea lui George Weah în poltica din Liberia pare una înconjurată de ghinion. Acesta a participat pentru prima dată la alegerile prezidențiale în 2005, dar a pierdut confruntarea cu Ellen Johnson Sirleaf, cea care a fost președintele Liberiei în ultimii 12 ani. Weah a candidat și la postul de vicepreședinte în 2011, dar a pierdut din nou, după ce candidatul partidului său a fost învins de aceeași Ellen Sirleaf.

În goana după senzațional mai multe siteuri din România au anunțat în urmă cu două luni că George Weah este noul președinte al Liberiei, dar au omis un amănunt extrem de important. Acesta câștigase doar primul tur al alegerilor.

Deși al doilea tur fusese programat pentru începutul lunii noiembrie, Charles Brumskine, cel care s-a clasat al treilea după numărătoarea voturilor, s-a adresat Curții Supreme, acuzând că s-au produs fraude masive la vot. Chiar dacă plângerea sa a fost respinsă, cel de-al doilea tur nu s-a mai putut desfășura așa cum fusese programat.

Astfel, cel de-al doilea tur al alegerilor din Liberia va avea loc pe data de 26 decembrie, când George Weah îl va înfrunta pe Joseph Boakai, liderul Partidului Unitate.

 

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Adrian Bucur

Absolvent de Jurnalism și Drept, mi-am petrecut tinerețea în redacția Gazetei Sporturilor din Timișoara, după ce primii pași în presă i-am făcut la Ziua și TVR. După o pauză de câțiva ani, am ajuns la concluzia că prima dragoste nu se poate uita și am decis să revin pe baricade.