CFR Cluj, amestecată în războiul dintre Benfica și Fc Porto

Acuzații grave nesusținute cu probe în Portugalia

În cadrul unei emisiuni sportive de la Benfica TV, un jurnalist a prezentat o listă a celor mai corupte echipe din fotbal, echipa clujeană fiind inclusă în acest top surprinzător. Cu Marseille pe primul loc și Juventus pe locul doi, ținta jurnaliștilor a fost ocupanta locului trei, marele adversar al celor de la Benfica, FC Porto, dar și Pedro Proenca, fostul arbitru internațional, în prezent președinte al Ligii portugheze de fotbal.

Pe lista prezentată în emisiunea respectivă, pe locul 5 apare numele celor de la CFR Cluj. Jurnaliștii prezenți în studio nu fac nicio referire concretă la echipa din România, nu aduc în discuție vreo probă și prezintă ca sursa a imaginii un articol din Daily Mail, din data de 12 ianuarie 2017. Totuși, la o căutare amănunțită, o asemenea listă nu există în mediul online.

Printre fanii fotbalului portughez este vehiculată însă varianta conform căreia, jurnaliștii din studio promovează o listă falsă și încearcă să distragă atenția, după ce în urmă cu două luni Benfica a fost implicată într-un scandal de corupție.

Televiziunea clubului și-a asumat însă riscuri majore dacă unul dintre cluburile prezentate pe această listă ar alege să acționeze pe cale legală.

UPDATE: Porto va lua măsuri!

Francisco Marques, directorul de comunicare al celor de la Porto a avut o reacție rapidă după acuzațiile celor de la Benfica Tv:

„Am primit un email de la Martin Wood, reprezentantul departamentului legal de la Daily Mail și spune că o asemenea listă nu a fost publicată niciodată în ziarul lor. Vom contacta cât de curând cluburile care au fost incluse în această listă și le vom întreba ce au de gând să facă, dacă ni se vor alătură în demersurile noastre. Totul este o parte a invențiilor celor de la Benfica. Vor să dea senzația unei lumi paralele. Am asistat la o invenție mizerabilă, extrem de defăimătoare”.

Comentarii

DISTRIBUIȚI