Coșmarul americanilor se confirmă! Doctorul Nassar a recunoscut violurile gimnastelor olimpice: „Este un monstru”

Larry Nassar riscă ani grei de închisoare

Larry Nassar a fost unul dintre cele mai importante personaje din staff-ul medical al echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii, începându-și cariera în acest rol în 1986. El a luat parte la 4 ediții ale Jocurilor Olimpice, iar rolul său în performanțele echipei de gimnastică a SUA este considerat a fi unul vital. Astfel, Larry Nassar a fost prezent în 1996 la Atlanta, în 2000 la Sydney, în 2008 la Beijing, respectiv în 2012 la Londra.

În cursul zilei de ieri, Larry Nassar a pledat vinovat la șapte acuzații de viol ce erau formulate împotriva sa. Trei dintre aceste acuzații se referă la fete sub 13 ani, în timp ce alte trei la fete între 13 și 15 ani. Pe lângă acestea, Larry Nassar este acuzat de aproximativ 125 de femei pentru abuzuri sexuale sau pentru comportament sexual neadecvat. Printre acestea se numără și trei dintre medaliatele olimpice cu aur din 2012 – McKayla Maroney, Aly Raisman și Gabby Douglas. Ba mai mult, Aly Raisman a postat un tweet în care a afirmat că este dezgustător faptul că tribunalul se adresa lui Larry ca „doctor Nassar” deoarece acesta este un monstru, nu un doctor.

Larry Nassar a declarat că a făcut această pledoarie pentru că este unul dintre puținele lucruri care poate lua din durerea victimelor și că de acum încolo ar trebui să înceapă perioada de vindecare a acestora. Judecătoarea Rosemarie Aquilina nu a fost impresionată de cuvintele fostului doctor și l-a acuzat pe Nassar că a înșelat încrederea pacienților săi și a lăudat victimele care au decis să depună mărturii împotriva lui Larry Nassar.

„Ai beneficiat de poziția ta în cel mai josnic mod pentru a abuza copii. Sunt de acord că acum este vremea vindecării, dar acest lucru le poate lua victimelor tale o viață întreagă, în timp ce tu îți vei petrece întreaga viață în spatele gratiilor pentru a te gândi cum le-ai furat copilăria”, a mai declarat Rosemaria Aquilina.

Sentința este programată pentru 12 ianuarie 2018, zi în care victimele vor avea oportunitatea de a vorbi. De asemenea, Nassar va fi audiat luni și pentru acuzațiile federale conform cărora a primit și a deținut pornografie infantilă, urmând ca apoi să ascundă și să distrugă dovezile. Presa de peste ocean estimează că Larry Nassar va fi condamnat la peste 25 de ani de închisoare.

Comentarii

DISTRIBUIȚI