Daniel Șendre despre situația delicată a lui Negoiță. Și despre jurnalistul „spălător de cadavre”

Sunt mai multe moduri de a face presă și mai multe tipuri de jurnalist cu care nu mă împac, astăzi am să dau doar un exemplu. Cel din titlu.

Sunteți la curent, bănuiesc, cu ce se întâmplă acum la Dinamo. Pe scurt, Ionuț Negoiță a pierdut total sprijinul fanilor după ce a explodat știrea conform căreia unul dintre jucătorii în care ei își puneau mari speranțe, Valentin Costache, a fost cedat la CFR.

Asta se adaugă la înfrângerea drastică, acasă, cu Viitorul și la iminenta vânzare a lui Nemec. Practic, înstrăinând tot ce mișcă, patronul a pierdut total încrederea suporterilor, care nu mai înțeleg nimic.

De ce a salvat Negoiță, până la urmă, clubul? În primul rând, nu știm sigur că Nicolae Badea l-ar fi lăsat total de izbeliște și nici că nu l-ar fi preluat altcineva până să fie lăsat, eventual, sa cadă în prăpastie. Cu alte cuvinte, nu știm cât de providențial a fost cu adevărat actualul patron.

Care patron l-a salvat ca să-l retrogradeze!? Situația lui Dinamo este critică în campionat, unde a ajuns o echipă de pluton. Una pe care o bate Chiajna și cu care Viitorul lui Hagi a făcut instrucție acasă. De investit nu mai investește, deși banii din drepturile TV vin, la fel și cei de la sponsori și de pe bilete, iar de vândut vinde până și băncile de sub jucători din vestiar.

Bine-nțeles, toate acestea fără să îi luăm din merite. Atât cât s-a priceput și cât a vrut, suporterii au avut și câteva bucurii în mandatul său de până acum. Nu-i suficient, însă!

Cum nici faptul că a salvat clubul nu-i dă dreptul să-și bată joc acum de el și să le calce astfel în picioare mândria suporterilor.

Negoiță s-a pus singur într-o situație delicată, așadar. Atât de delicată, încât cei din PCH l-au făcut cretin și au anunțat că au de gând sâ regleze problemele în curând.

JURNALISM GURĂ DE AER

Și ca să înțelegeti și mai bine. Atât de delicată este situația încât Negoiță avea nevoie de băieții lui din presă. Iar unul dintre aceștia pare că s-a activat.

Pe GSP a apărut în urmă cu puțin timp un articol în care se spune, practic, că Valentin Costache și toți ceilalți care urmează să fie vânduți sunt niște BEȚIVI, nu speranțe. Și că dacă pe Costache și pe ceilalți nu îi ia CFR, îi va lua rivala de moarte, Steaua.

Totul pe surse și neasumat, articolul nefiind semnat. Îl găsiți în galeria foto mai jos!

Ei, cum e? Parcă nu mai e atât de rău Negoiță, așa-i? Scapă de niște bețivi pe care oricum îi lua Gigi Becali, împreună cu vărul său, Giovanni, proștilor!

Asta numesc eu spălare de cadavre în presă. Dar jurnalistul poate fi numit și jurnalist gură de aer, jurnalist PR și așa mai departe. Eu sunt doar rău intenționat și am optat pentru cea mai dură dintre variante, desigur.

Este adevărat, e posibil să mă înșel, adică să nu fie ceva în afara deontologiei la mijloc.

Caz în care mi-aș prezenta scuzele fără să stau pe gânduri. Dar am vaga bănuială că știu până și ce semnătura trebuia să poarte articolul.

Și ca să fiu ticălos până la capăt, îl citez pe Mircea Badea, cu o replică adresată pițipoancelor cu care împărțea la un moment dat platourile de filmare. „Eu n-am fost niciodată coleg cu așa ceva”

Asta din respect pentru foștii mei colegi de la GSP, profesioniști și dedicați. Ceilalți.

Pe Daniel îl găsiți și pe Facebook, AICI.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Daniel Șendre

Fost jurnalist la Gazeta Sporturilor şi colaborator al Academiei Caţavencu, cu o experienţă acumulată în presă de peste 10 ani, experienţă pe care o pun acum în slujba cititorilor BlitzNews Magazine. Cu responsabilitate şi drag.