Daniel Șendre, pe propria răspundere: „Suntem conduși de niște nebuni”

Și cînd spun conduși de nebuni, nu mă refer doar la președinție și guvern, ci la toate structurile de pe lângă sau sub, începând cu BNR și terminând cu ultima primărie din țară.

Am trecut astăzi pe la bancă in București să schimb o sumă de bani, Lire Sterline în RON. Pe langă ce eram obișnuit să facă în mod normal funcționarul, numărat banii, emisă chitanța etc, am observat că domnișoara de la ghișeu mai făcea ceva. Ceva absolut nou pentru mine, omul care atunci când revine în țară schimbă valută în mod constant. Domnișoara completa, de mână, un formular, cu datele mele din buletin, pentru că bancile în România nu acceptă pasaport, nici permis, nimic, „doar buletin”.

Am urmărit atent intreaga procedură, încercând să înțeleg despre ce, Doamne, iartă-mă!, e vorba, iar atunci când mi l-a înmânat să-l semnez, deși titlul era foarte clar, am întrebat-o absolut tâmp: „Dar ce e asta, domnișoară?”

Iar ea n-a făcut altceva decât să-mi citeasca titlul, pe care oricum îl citisem, v-am zis: „Formular de acceptate a tranzacției”

„Nu glumiți”, i-am răspuns. A zâmbit amar.

Vă dați seama despre ce vorbim noi aici?

Despre un formular de acceptate a operațiunii, în care eu semnam că sunt de acord ca aceasta să se realizeze, deci că accept cursul de schimb, practic.

E ca și când vînzătoarea de la magazin ți-ar înmâna o hartie prin care să te declari de acord, prin semnătură, cu prețul adidașilor pe care vrei să îi cumperi. De parcă tu nu îl vazuseși înainte de a lua decizia să vii cu ei la casă. Nope!

Am semnat, deci, că sunt de acord, apoi încă o dată pe chitanța obișnuită, înainte de a-mi returna suma schimbată în RON. „Asta așa, ca să mai fie încă o hârtie de completat și de semnat”, a mai zis. „Dar ce să facem, dacă asta vrea BNR!?”

Avea dreptate domnișoara, ce naiba să facem, ne supunem toți, altfel nu putem trăi în țara asta! Semnăm hârtii peste hârtii, plătim taxe peste taxe și, în general, ne târâm prin viață, pe drumuri cu hârtoape, pentru că autostrăzi nu avem.

Contează că românii cer, de 27 de ani încoace, debirocratizarea excesivă?

NU! Am luat la cunoștință, semnând cu mana mea, acum o jumătate de oră!

Așadar. Prin prezenta, declar, pe proprie răspundere, că țara mea, a domnișoarei de la bancă și a ta, e condusă de niște nebuni, pentru că altfel nu pot să-i descriu. Iar aici se încadrează bine-mersi și BNR.

Daniel Șendre

Urrrraaaaaa!!!

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Daniel Șendre

Fost jurnalist la Gazeta Sporturilor şi colaborator al Academiei Caţavencu, cu o experienţă acumulată în presă de peste 10 ani, experienţă pe care o pun acum în slujba cititorilor BlitzNews Magazine. Cu responsabilitate şi drag.