Demisia lui Mihai Tudose a făcut înconjurul lumii, de la BBC până în Sri Lanka

Sursă foto: EPA

Presa internațională trage un semnal de alarmă cu privire la schimbările din Guvernul Românei

A doua demisie a unui prim-ministru în decursul a șapte luni în România nu a fost trecută cu vederea de către presa internațională.

Știrea că Mihai Tudose a fost înlăturat din funcție a atras inițial atenția BBC-ului. Site-ul BBC a citat declarația lui Tudose, care a spus că demisionează „cu capul sus”. De asemenea, publicația britanică a informat că problemele fostului premier au început după cearta acestuia cu Carmen Dan, o apropiată a lui Liviu Dragnea. BBC amintește și despre condamnarea cu suspendare a conducătorului PSD, fiind menționat faptul că tot Dragnea a fost în spatele demisiei lui Sorin Grindeanu.

O altă publicație din Marea Britanie, Express, a scris despre faptul că Mihai Tudose este al doilea premier social-democrat care își pierde funcția în decursul a 7 luni. Express menționează că demisia vine la scurt timp după declarația lui Tudose la adresa maghiarilor, conform căreia „dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag”.

Agenția de presă rusă, Sputnik News, nu a ignorat acest eveniment și a preluat știrea demisiei lui Mihai Tudose, menționând că sursa este BBC.

Sri Lanka News a informat că Tudose preluase funcția de premier în iunie, după ce predecesorul său, Sorin Grindeanu, fusese înlăturat de propriul partid, iar lui Mihai Tudose i s-a întâmplat în prezent același lucru. Sri Lanka News menționează ca sursă presa internațională.

Comentarii

DISTRIBUIȚI