Ea este cea care îl va înfrunta pe Putin la alegerile din 2018

Jurnalista Ksenia Sobchak și-a anunțat candidatura la prezidențialele Rusiei

Fostă prezentatoare tv și jurnalistă, Ksenia Sobchak este singura candidată oficială în acest moment care îl va înfrunta pe Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din 2018. Aceasta a avut un mesaj clar: “Sunt Ksenia Sobchak și voi candida la prezidențiale. Nu sunt niciunul dintre candidații pe care i-a avut Rusia până acum. La fel ca fiecare cetățean rus am dreptul să particip la această întrecere și am decis să și folosesc acest drept”, a spus Ksenia.

Încă din start aceasta a lăsat de înțeles că împărtășește părerile celui mai mare contestatar al lui Putin, Alexei Navalny, care nu va avea însă dreptul să candideze după ce i s-au fabricat mai multe dosare: “Nu voi intra în această cursă ca un simplu candidat. Voi fi și portavocea celor cărora li se va interzice să intre în această luptă. Sunt împotriva revoluției, dar lucrurile trebuie să se schimbe”.

Ksenia a surprins când în 2012 s-a alăturat protestelor împotriva lui Putin după alegeri. Specialiștii sunt de părere că aceasta are prea multe puncte slabe pentru a-i pune probleme serioase lui Putin. În trecut ea a prezentat o emisiune numită “Blonda în ciocolată”, prezentând uneori showul său dintr-o cadă.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Adrian Bucur

Absolvent de Jurnalism și Drept, mi-am petrecut tinerețea în redacția Gazetei Sporturilor din Timișoara, după ce primii pași în presă i-am făcut la Ziua și TVR. După o pauză de câțiva ani, am ajuns la concluzia că prima dragoste nu se poate uita și am decis să revin pe baricade.