Englezilor nu le plac Audi si BMW. Cel mai bine vândute mașini din Marea Britanie

Mărcile și modelele consacrate domină topul celor mai bine vândute mașini din Marea Britanie, iar clasa hatchback rămâne prima opțiune a clienților. Oricum ar fi, cele mai recente cifre de vânzări arată că noile modele aparaute cresc în popularitate, în ciudă unei încetiniri generale a vânzărilor de pe piață.

Potrivit Autocar, Ford Fiesta rămâne în topul vânzărilor anuale, chiar dacă modelul Volkswagen Golf a fost liderul de piață în luna iunie, depășind constructorul american cu peste 200 de mașini vândute.

1. Ford Fiesta-64,988 de înregistrari

Fiesta este de ani buni mașina preferată a britanicilor, iar acest lucru pare a nu se fi schimbat, în ciudată faptului că ultimul model datează de mai bine de opt ani. Cifra de vânzări este cu mult înaintea celor mai apropiați rivali, deși nu este cea mai ieftină alegere din segment.

2. Ford Focus-47,291 de înregistrari

Focus-ul, înlocuitor de succes el Escort-ului în 1998, i-a cucerit instant pe britanici, încât aceștia au fost ușor dezamăgiți de dinamica celei mai recente versiuni. Chiar și așa, Ford Focus pare o mașină completă: arată bine, are un motor puternic și economic, oferind o multitudine de facilități la un preț foarte bun.

3. Volkswagen Golf-44,218 de înregistrari

Golf-ul este o altă mașină care îi atrage pe britanici, în ciudă recentului scandal de la Volkswagen. A șaptea generație de Golf, inclusiv noua versiune facelift, este o mașină pentru toate buzunarele-fiind cea mai bine vândută mașină din luna iunie, iar cei de la Autocar au numit-o cel mai bun hatchback din lume.

4. Nissan Qashqai-39,698 de înregistrari

Combinația dintre dimensiunea hatchback și pretențiile unui SUV s-a dovedit a fi o atracție imensă pentru clienți, iar Nissan Qashqai este acum cel mai bine vândut SUV mic din țară. Modelul de a două generație, lansat în 2014, păstrează înalte standarde dinamice, economice și interiaore, obținând o notă de 4,5 din partea britanicilor. Nu e de mirare că firma continuă să rămână în topul vânzărilor.

5. Vauxhall Corsa-38,038 de înregistrari

Corsa este un alt model consacrat în Marea Britanie și este veșnicul rival al celor de la Vauxhall pentru Ford Fiesta. Cunoscută în România drept Opel, Corsa are un preț foarte bun, se conduce ușor, fiind concepută pentru toți iubitorii acestui model.

6. Vauxhall Astra-36,360 de înregistrari

Modelul Astra este asemănător unui Ford Focus, dar cea mai recentă generație, lansată în 2015, este o mașină decentă în sine. Bine echipat, cu o manevrabilitate precisă și motaore economice, dar cu rezerve în ceea ce privește călătoria și stilul, mașina a primit nota 4 din partea site-ului Autocar. Totuși, merită să fie considerată ca fiind una dintre cele mai bune mașini compacte pe care le puteți cumpără.

7. Volkswagen Polo-32,266 de înregistrari

Clasa Supermini de la Volkswagen oferă o notă mult mai mare și mai sofisticată în comparație cu Fiesta și Corsa, dar la un preț mai ridicat. Este mult mai conservator în comportamentul sau, dar publicul britanic îmbrățișează astfel de trăsături. Acum, ajuns la cea de-a cincea generație, se poate confunda foarte ușor cu un Golf mai mic, ceea ce nu este un lucru rău.

8. Mercedes-Benz C-Class-31,471 de înregistrari

Este neobișnuit ca o mașină premium să se afle în acest top 10, dar este dovada clară că Mercedes încearcă să își satisfacă clinetii aducând numeroase schimbări. C-Class a primit nota 4 din 5 din partea echipei de testare de la Autocar, iar aceștia s-au îndrăgostit imediat de interiorul sau elegant și aspectul ademenitor.

9. Mini Cooper-28,647 de înregistrari

Mini a căzut până pe locul nouă preluând poziția lăsată liberă de Mercedes A-class ajuns la coada clasamentului. Deși este aproape de baza acestei liste, Mini este o prezență permanentă în top 10-și cine poate da vina pe cumpărători? Aspectul fermecător, manevrarea precisă și brandul BMW din spatele acestuia, sunt doar trei dintre punctele sale forte, acum existând și varianta cu cinci uși.

10. Mercedes-Benz A-Class-26,875 de înregistrari

Cel mai mic model din clasa Mercedes ocupă ultima poziție, într-o lista din ce în ce mai premium. Reușește să se mențină în top, deși modelele, cum ar fi Audi A3 și BMW Seria 1, se află foarte aproape în urma sa.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Cosmin Badea

Pasionat de jurnalism. Juniorul redacției.