Facebook spune că românii cu conturile blocate au fost victimele unei “erori de sistem”

Sute de conturi au fost blocate în timpul protestelor din ultimele zile

Foarte mulți români s-au plâns în ultimele zile că le-au fost blocate conturile de facebook atunci când au încercat să promoveze protestele la care urmau să participe sau chiar în urma unor simple postări în care apăreau numele oamenilor politici care se află la conducere.

O purtătoare de cuvânt din partea facebook a transmis pentru buzzfeed.com că: “un număr de pagini au fost blocate temporar din cauza unei erori în sistemele noastre. După verificări amănunțite, conturile au fost deblocate imediat”.

Un personaj important în tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile a fost și Dragoș Stanca, care lucrează în marketing. Acesta le-a cerut prietenilor săi să-i ofere toate informațiile pe care le au pentru a face o plângere oficială către facebook: “Sunt câteva ipoteze care pot fi ușor înaintate. Una dintre ele ar fi că a avut loc o acțiune masivă de raportare a unor conturi și că algoritmul facebook-ului a fost cumva dat peste cap. Părerea mea este că aceste raportări au fost făcute de conturi reale, care au păcălit puțin roboții facebook”, a spus Stanca pentru buzzfeed.

Comentarii

DISTRIBUIȚI