FC Romania poate intra azi in istoria FA Cup! Cine sunt jucătorii si cu ce se ocupă

Despre românii care se luptă la fotbal cu englezii chiar la ei acasă, în inima Londrei, s-a tot scris, dar nimeni nu ți-a spus cine sunt ei cu adevărat, ce probleme au și cum reușesc să le depășească.

BlitzNews va prezintă azi tot ce trebuie să știți!

Foști jucători de fotbal în țară, băieții au înființat echipa în anul 2006, numind-o simbolic FC România. Creatorul si inima ei este Ionuț Vintilă, căruia i s-au alăturat în timp mai mulți foști jucători în Ligile 1 și 2 din România.

Pe lângă funcția de președinte, Vintilă este și antrenorul principal, fiind secundat de doi foști jucători, Dragoș Ciolca și Gabi Marin. Dragoș Grigore, Alex Vlad și Daniel Agape ocupă funcția de Vice-Președinte, iar doctor este Aurelian Miron.

În momentul de față, FC România evoluează la semiprofesioniști, în Essex Senior League, liga a 9-a din Albion.

AZI POT INTRA ÎN ISTORIA FA CUP

Principalul obiectiv a fost participarea în FA Cup, cea mai veche competiție din lume, iar în sezonul actual, FC România are nevoie de o victorie în deplasarea cu Hayes & Yeading pentru a atinge faza superioară a competiției, după ce, în meciul tur de Duminică-17 Septembrie, scorul a fost egal, 2-2.

Astăzi, 19 septembrie, așadar, pentru că trebuie să existe o învingătoare, echipele se întâlnesc din nou. Ai noștri joacă de la 19:45, ora Londrei, pe The SKYex Community Stadium, Beaconsfield Road, Hayes, UB4 0SL.

Dacă se califică, FC România va fi prima echipă din UK alcătuită din imigranți care accede în această faza a FA Cup, unde va întâlni un adversar din Liga a 6-a.

VOPSITORI, CLEANERI, FAIANȚARI. CINE SUNT EI

BlitzNews vă spune în premieră cine sunt băieții care poartă numele țării lor pe tricourile de joc și cu ce se ocupă în țara de adopție.

Portari Gabriel Ștefan Stroe – la echipă din 2008, a jucat la juniorii Petrolului si este Curățător de Geamuri in Londra
Răzvan Negrilă – la echipă din 2017, a trecut pe la Pandurii și Farul Constanța.
Adi Darabană – la echipă din 2012, Magaziner.

Fundași Cosmin Sandu – la echipă din 2015, a trecut pe la ACS Berceni în Liga a II-a si este Vopsitor
Cosmin Costache – la echipă din 2011, Vopsitor
Dinu Barcari – la echipă din 2015, a evoluat în Republica Moldova la Zimbru Chișinău și Fc Petrocub, Magazioner
Felix Lupu – la echipă din 2014, a jucat în Italia la Genoa, juniori
Ionuț Alexandru Petrescu – la echipă din 2015

Mijlocași George Taban – la echipă din 2015, a jucat în Liga a II-a pentru FCM Bacău, Sport Club Bacău, dar și în Ligă I la Fc Botoșani
Gabriel Ghinea – la echipă din 2015, a trecut pe la Acs Berceni în Liga a II-a, Site Manager
Cristi Arotariu – la echipă din 2012, fost jucător la Rapid Suceava, Fc Clinceni și Farul Constanța
Adrian Bălașa – la echipă din 2016, a jucat în România la Fc Olt, Magaziner
Ionuț Jugaru – la echipă din 2017, a trecut pe la Fc Dinamo și ACS Berceni
Florin Pop – la echipă din 2014, ajucat în Liga a II-a la FC Bihor Oradea, Vopsitor
Sergiu Maximov – la echipă din 2016, a jucat în Republica-Moldova la Zimbru Chișinău

Atacanți Sergiu Pitaru – la echipă din 2012, a jucat în Liga I la FCM Bacău, Faianțar
Toby Cleaver – la echipă din 2016, a jucat la Sawbridgeworth Town FC
Ionuț Dănila – la echipă din 2015, în România a jucat la Olimpia Satu Mare în eșalonul secund
Mihai Botosanu – la echipă din 2016

FC România își dispută meciurile de acasă pe Cheshunt Stadium și a anunțat că are porțile deschide pentru toți cei care vor să se alăture acestui proiect.

BUGET DE 30.000 £ PE AN

Cunoscută și sub numele de „Lupii”, echipa românilor s-a autofinanțat până în anul 2011, atunci când principalul sponsor a devenit frima de construcții Conarg Ltd, firmă la care sunt angajați majoritatea jucătorilor. Cheltuielile au crescut odată cu ambițiile însă, așa că nevoia de bani a devenit tot mai acută. „Numai chiria stadionului ne costă 10.000 £ pe an”, dezvăluie vice-președintele Daniel Agape. „Apoi vin cheltuielile cu echipamentul, transportul și tot ce mai e nevoie pentru ca ei sa aibă tot ce le trebuie”

PRIME? „Sigur că da! Începând din sezonul acesta, am reușit să le asigurăm câte 40 £ pentru victorie. În plus, toți banii care vin din FA Cup tot la băieți merg, în totalitate”

Bugetul este de aproximativ 30.000 £ pe an, la care contribuie: Conarg LTD, LYKAmobile, Stana Dorului și Dry Wall.

La buget mai cotizează și oficialii: Ionuț Vintilă, Dragoș Grigore, Alex Vlad și Daniel Agape. Deplasarile se efectuează cu mașinile personale, jucătorii primind bani pentru combustibil, în funcție de distanța parcursă.

La fiecare meci au la dispoziție apă, cafele și tot le este necesar înainte și după partide. La fel și brigada de arbitri.

DIMINEAȚĂ LA SPITAL, DESEARĂ PE STADION

Indiferent ce se întâmplă in meciul de azi cu Hayes&Yeading UTD, pentru creatorul și managerul echipei (foto) va fi o zi de neuitat. Asta pentru că soția lui Vintilă a născut în această dimineață o fetiță. „Acum are două”, dezvaluie vice-președintele Agape. „Va fi dificil pentru el cu trei fete în casă, dar știe asta deja” 😉

Explicație foto poza de grup

De la stânga la dreapta, sus: Ionuț Vintilă, Răzvan Negrilă, Gabriel Ghinea, Toby Cleaver, Cosmin Sandu, Felix Lupu, George Taban, Alex Vlad

Rândul de jos, de la stanga la dreapta: Aurelian Miron, Dinu Bacarie, Sergiu Pitaru, Andrian Balasa, Sergiu Maximo, Florin Pop

HAYES & YEADING UTD – FC ROMANIA

Azi, ora 19:45, ora Londrei, „The SKYex Community Stadium”, Beaconsfield Road, Hayes, UB4 0SL

Sursa foto: Ciprian Dimbean

UPDATE 00:15, ora Romaniei. Din pacate, romanii nostri au pierdut calificarea in fazele superioare ale competitiei, fiind invinsi cu 2-0 in prelungiri.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Cosmin Badea

Pasionat de jurnalism. Juniorul redacției.