Ferguson, Mourinho, Boloni și Ancelotti despre Cristiano Ronaldo: “Este cel mai bun”

Cei patru antrenori care au lucrat cu starul portughez au avut numai cuvinte de laudă pentru acesta

Cu ocazia câștigării celui de-al 5-lea Balon de Aur revista franceză France Football a pregătit o ediție specială dedicată atacantului portughez. Jurnaliștii francezi au vorbit cu toți antrenorii din cariera jucătorului, inclusiv cu Boloni.

Ferguson:

“Era genul de băiat care voia să iasă întotdeauna în evidență. Îi plăcea mereu să facă acel joc de picioare care l-a făcut celebru și avea pretenția să fie mereu tratat ca un bărbat. Asta l-a ajutat foarte mult. A crescut pe lângă niște bătrâni cu experiență, ca Rio Ferdinand, Giggs sau Scholes. De fiecare dată când cădea râdeau de el. Reputația sa de la Manchester era că plonja mereu, ceea ce era nedrept pe undeva. Asta îl scotea din minți, că era etichetat într-un asemenea fel”.

Mourinho:

“Ceea ce ne unea la Real Madrid era dorința de a câștiga lucruri împreună. Acea atenție pentru detaliu. Cred că în cei trei ani în care am lucrat împreună el a devenit un jucător mult mai bun și eu un antrenor mult mai bun. Am venit la Real într-o epocă în care nu se mai câștiga nimic și un “winner” ca Ronaldo era extrem de frustrat din această cauză. Ardea să câștige trofee. A fost o plăcere să lucrez cu un asemenea fotbalist”.

Ancelotti:

“Înainte să îl cunosc personal aveam un opinie bine definită. Îl vedeam ca un mare fotbalist, foarte puternic, dar puteam să îl evaluez doar din punct de vedere tehnic. Când am ajuns la Real am realizat rapid ce șansă am avut să antrenez un asemenea jucător. Era extrem de ușor de dirijat. Lucreză la maximum în fiecare zi și este extrem de profesionist. Nu-mi aduc aminte nici măcar de un singur antrenament după care să-mi spun că a tras doar la jumătate din capacitate”.

Boloni:

”L-am adus la prima echipa la Sporting. Avea o viteza extraordinara, a muncit foarte mult si a ajuns sa fie foarte disciplinat tactic. Acum toata lumea vorbeste despre el”.

 

Comentarii

DISTRIBUIȚI