Final de an cu semne bune. Kim Jong Un pregătit să negocieze cu Donald Trump

Coreea de Nord va dori totuși să lase totuși impresia un forțe nucleare

Tensiune dintre Coreea de Nord și SUA și-ar putea găsi finalul la începutul anului viitor. Conform Reuters, surse solide din Coreea de Sud au dezvăluit că oficialii Coreei de Nord sunt pregătiți să se așeze la masa tratativelor cu oamenii de încredere a lui Donald Trump pentru a evita un conflict care ar putea avea urmări dramatice.

Totul pare să vină ca urmare a faptului că ONU a impus sancțiuni mai dure ca niciodată după ultimele teste nucleare ordonate de Kim Jong Un.

“Coreea de Nord ia foarte în serios o negociere cu SUA, dar va continua demonstrațiile de forță pentru a arăta că este o țară care trebuie luată în serios atunci când vine vorba de forța rachetelor nucleare pe care le posedă”.

Deși Donald Trump afirmase inițial că orice negociere este inutilă, diplomați americani au căutat în permanență dialogul pentru a preveni un război nuclear. SUA a trimis în ultimii ani peste 28.000 de soldați, care sunt în permanență în stand-by în Coreea de Sud, în cazul în care ar izbucni un conflict.

 

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Adrian Bucur

Absolvent de Jurnalism și Drept, mi-am petrecut tinerețea în redacția Gazetei Sporturilor din Timișoara, după ce primii pași în presă i-am făcut la Ziua și TVR. După o pauză de câțiva ani, am ajuns la concluzia că prima dragoste nu se poate uita și am decis să revin pe baricade.