Fostul solist de la Sex Pistols, John Lydon ar putea reprezenta Irlanda la Eurovision

Lydon ar fi onorat să reprezinte Irlanda în competiției

Ediția din 2018 a Eurovisionului poate avea parte de o prezență inedită. Mai exact, aceea a punkerului John Lydon, cunoscut pentru perioada pe care a petrecut-o ca vocalist al trupei Sex Pistols, anunță rock-on.ro.

Se pare că Lydon va colabora cu compozitorul Niall Mooney pentru a crea o melodie „country punk”, care se va numi „Please To Meet You”. Managerul lui John Lydon a confirmat că punkerul va face parte din competiție dacă piesa va fi acceptată.

„Ar reprezenta o imensă onoare pentru mine să pot reprezenta Irlanda la Eurovision”, a declarat John Lydon.

Niall Mooney a precizat faptul că i s-a cerut să găsească muzicieni care să fie obișnuiți să cânte pe scene mari și care pot face ceva nemaivăzut până acum la Eurovision. Niall a spus că s-a gândit la John Lydon și i-a scris echipei manageriale a acestuia, iar spre surprinderea compozitorului, răspunsul artistului a fost unul pozitiv.

Ba mai mult, Mooney a precizat că Irlanda nu poate trimite la Eurovision un concurent mai potrivit decât Lydon, ținând cont că fostul vocalist Sex Pistols a crescut în Anglia, având părinți irlandezi, într-o perioada în care fusese atins apogeul tensiunilor dintre cele două țări.

În urma cu mai bine de 10 ani, o altă o trupă ce nu face parte din tiparul participanților la Eurovision a avut mare succes. Lordi, formația finlandeză de heavy-metal chiar a câștigat ediția din 2006 cu piesa „Hard Rock Hallelujah”.

„Never Mind The Bollocks, Here’s the Sex Pistols” este unul dintre cele mai reprezentative albume ale formației punk Sex Pistols și îl are ca vocalist pe John Lydon. Piese celebre precum „Anarchy in the U.K.” sau „God Save the Queen” se numără, printre altele, pe acest album.

Comentarii

DISTRIBUIȚI