FOTO Donald Trump a acordat „premiile” pentru știrile false ale anului 2017

CNN, Washington Post sau Time au fost incluse în clasament

Pe site-ul Partidului Republican, a apărut un top 11 al știrilor false din anul 2017. „Studiile arată că 90% din știrile despre Donald Trump sunt negative” se mai menționează pe gop.com.

Pe primul loc a fost plasată declarația jurnalistului Paul Krugman de la NY Times, care a spus după victoria lui Donald Trump că economia SUA nu-și va mai reveni niciodată. Site-ul Partidului Republican menționează că au fost create aproape 2 milioane de locuri noi de muncă și economia a dobândit 8 trilioane de dolari de când Trump este președinte.

CNN are patru nominalizări în top, printre care se numără faptul că a făcut acuzații false despre faptul că Donald Trump și fiul său ar fi avut acces la documente hackuite din WikiLeaks. De asemenea, CNN-ul este acuzat că a editat un filmuleț în care Donald Trump pare că oferă o cantitate exagerată de mâncare unor pești în timpul unei vizite la prim-ministrul Japoniei, deși se poate vedea în filmulețul original că prim-ministrul Japoniei hrănește peștii în același mod ca președintele SUA.

Publicația Newsweek este acuzată de faptul că a publicat o știre în care se spunea că Donald Trump a fost lăsat cu mâna întinsă de Prima Doamnă a Poloniei, deși există o fotografie care îi înfățișează pe cei doi strângându-și mâna.

Sursă foto: gop.com

Și Time a primit o nominalizare cu știrea conform căreia Donald Trump a înlăturat bustul lui Martin Luther King Jr. din biroul său de la Casa Alba, deși o fotografie îl arată pe actualul președinte al Statelor Unite stând lângă bustul respectiv.

Sursă foto: gop.com

Nici Washington Post nu a scăpat din top. Publicația din capitala americană a menționat eronat că o adunare organizată din Donald Trump în Penascola, Florida a avut sala goală, deși reporterul care publicase știrea, oferise o fotografie cu sala goală cu ore înainte ca mulțimea să se strângă la fața locului.

Comentarii

DISTRIBUIȚI