FOTO Sir Alex Ferguson i-a trimis o scrisoare lui Steven Defour în 2009, cel care a marcat ieri împotriva lui United chiar sub ochii lui Sir Alex

Steven Defour a fost curtat în trecut de „diavolii roșii

Cu mulți ani înainte de a marca împotriva lui Manchester United dintr-o superbă lovitură liberă, Steven Defour impresiona la Standard Liege.

În cei 5 ani petrecuti la formația belgiană, între 2006-2011, Defour devenise om de bază, era căpitan, dar mai multe accidentări grave l-au făcut pe mijlocaș să rateze transferul la una dintre forțele Europei. Liverpool, Arsenal și Manchester City  s-au arătat interesate de achiziționarea lui Defour în acea perioadă.

În 2009, Steven Defour a suferit o accidentare gravă. El și-a rupt piciorul drept, iar în perioada de recuperare, Sir Alex Ferguson și-a arătat interesul față de situația belgianului și i-a trimis o scrisoare.

„Dragă Steven, tocmai am aflat despre accidentarea ta și în numele clubului Manchester United, îți doresc  o recuperare completă și însănătoșire grabnică. Sunt convins că în momentul de față te simți groaznic și îți pui tot felul de întrebări. Steven, aceste griji sunt naturale, dar trebuie să îți spun că medicina modernă este incredibilă și trebuie să ai încredere în ea. O să-ți urmăresc evoluția îndeaproape și voi rămâne în contact cu clubul tău pentru a afla vești despre recuperarea ta.

Am aflat despre accidentarea ta de la unul dintre suporterii tăi. Numele său este Manuel Fontaine, așa că amintește-ți acest nume pentru că s-ar putea să vrei să-i mulțumești pentru că și-a făcut timp să-mi scrie mie.” Aceasta este o parte din scrisoarea trimisă de legendarul manager.

Momentan, Steven Defour joacă pentru revelația sezonului din Premier League, Burnley. Aseară, formația sa a întâlnit de Boxing Day chiar pe Manchester United, echipă pe care Sir Alex Ferguson a antrenat-o aproape 3 decenii.

În minutul 36, la scorul de 1-0 pentru Burnley, Steven Defour a majorat avantajul echipei sale, catapultând mingea în vinclul porții apărate de David De Gea, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.  A fost de altfel și primul gol pe care portarul spaniol l-a încasat în acest sezon din afara careului.

Meciul s-a terminat până la urmă 2-2, United egalând în minutele de prelungiri ale meciului.

Comentarii

DISTRIBUIȚI