Frica naște monștri în Europa! Daniel Șendre despre corectitudinea politică și liderii care și-au abandonat cetățenii

„Suntem atat de corecți politic, încât ne e frică să facem ceva. Și nu doar noi, e valabil și în cazul altor țări, care întâmpină aceleași probleme”, a spus Donald Trump după recentul atentat terorist de la New York, în care au murit opt oameni.

Este o abordare total opusă celei adoptate de administrația Obama. Fostul președinte american credea că acționând din impuls în asemenea situații i-ar ajuta pe teroriști, care vor să învrăjbească și să răspândească frica.

Iată cuvântul cheie. „Frica”

Dacă e să mă întrebați pe mine, cel curajos e Trump, care are atâtea vulnerabilități și tinichele de coadă încât devine legitim să te întrebi cum naiba de a devenit președinte. Îi lipsesc multe din calitățile pe care ar trebui să le aibă cel mai puternic om din lume, dar nu și curajul, însă! Trump chiar este printre cei care vor să facă ceva.

Menționarea altor țări nu este deloc întâmplătoare, ci un apel la liderii politici ai lumii care sunt paralizați în fața extremismului islamic. Ei nu sunt politically correct, ci incapabili să facă ce trebuie pentru a-și proteja cetățenii. Frica naște monștri în cazul acesta, nu somnul rațiunii!

„Nu trebuie să permitem ISIS să se întoarcă sau să intre în țară după ce i-am învins în Orientul Mijlociu sau oriunde altundeva. Suficient”, a mai zis Trump.

Și iată la ce se referea! Iată cât de mare e frica politicienilor în anumite țări, practic! Iată ce monstruozități creează spaima!

BARBARI ÎNTÂMPINAȚI CU BRAȚELE DESCHISE

Prima țară care a făcut asta a fost Danemarca. Numărul cetățenilor danezi plecați să comită atrocități în numele Statului Islamic (ISIS) în Siria este depășit doar de Belgia. Conform unui sondaj efectuat la un moment dat, Danemarca avea 18 cetățeni plecați la 1 milion, Belgia 22, iar Marea Britanie 6.

Ce au decis să facă politicienii cu jihadiștii care se întorc? În timp ce în alte țări aceștia sunt reținuti și trimiși în judecată, în Danemarca li se dau case, locuri de muncă și sunt trimiși la psiholog. „Au fost păcăliți, au luptat pentru o utopie, nu vrem să-i stigmatizăm și nici să-i excludem, ci, dimpotrivă, să-i ajutăm”, susțin psihologii danezi.

Wow! WooooooooW!

Să ne înțelegem! ISIS este cea mai sângeroasă grupare teroristă care a existat vreodată. Membrii ei sunt mai aproape de sălbăticie decât de modernitate. Luptătorii Statului Islamic au comis genocid, au violat, au decapitat, au aruncat oameni de pe clădiri și i-au ars pe alții de vii. Cu toate acestea, politicienii danezi îi întâmpină pe aeroport cu coronițe și premii.

Sună ireal, așa-i? E absurd ca statul să faciliteze întâlnirea ta, cetățean onest, cu un asemenea criminal în magazinul din colț. Ba, mai mult, să îi dea ajutor social și casă lui, nu cetățeanului plătitor de taxe ajuns la un moment dat în impas.

NEBUNIA SE EXTINDE

Păi, da, e atât de absurd încât următoarea țară care se pregătește să faca asta e Marea Britanie!

Ziarele au aflat că programul se numește „Operațiunea Constrain” și presupune ca extremiștii aflați pe lista serviciilor de securitate, inclusiv jihadiștii care se întorc din Siria, să fie ajutați să se deradicalizeze și să se reintegreze. Same shit, adică! Ajutoare sociale, locuri de muncă și case, toate din banii contribuabililor.

Aparent, se consideră că mita guvernamentala i-ar ține liniștiți în living, nu comițând atacuri teroriste pe străzi. De parcă până acum guvernele nu i-ar fi mituit, mă rog!

Home Office-ul britanic, Ministerul lor de Externe, n-a confirmat, dar nici nu a negat existența programului. „În prezent revizium strategia anti teroristă pentru a ne asigura că ea răspunde amenințărilor în cel mai efectiv mod cu putință”, s-au limitat să spună.

Sună mai degraba a confirmare, dar să nu ne grabim, pentru că mai sunt încă oameni sănătoși la cap și prin Vest, care atacă puternic ideea. În Danemarca însă, ei au pierdut lupta, de aceea cred că șansele sunt mari să o piardă și cei din UK.

Cam în punctul ăsta se afla lumea liberă, ai cărei politicieni sunt paralizați de frică! Lor li se adresa Donald Trump după atacul terorist de la New York. „Fiți curajoși, protejați-i, nu vă trădați cetățenii”, le-a transmis el. Spaimei acesteia politicienii din Vest îi spun corectitudine politică. Eu îi spun, din nou, cum e: frică.

Și mai spun ceva.

Corectitudinea politică a dus la cenzură și supra control în discurs. Nu mai spunem ce gândim, ci ce trebuie, nu mai suntem sinceri, ci atenți să nu deranjăm.

O eroare! Oamenii ar trebui să poată spuna ce cred chiar dacă altora nu le place. Oamenii au dreptul la opinie, inclusiv la opinii greșite. Chiar dacă uneori poate părea că ele exprimă ură, nu are nimeni nici un drept să le controleze sau – și mai rău – să le interzică.

În ziua de azi, din ce în ce mai mulți oameni sunt reduși la tăcere. Intelectuali, oameni inteligenți, care au ceva de spus, tac autoimpus sau sunt forțați să nu spună nimic. Reacția societății e abuzivă și violentă în unele cazuri. Asta ne-a adus corectitudinea politică, în fapt! Vorba președintelui american, de care se face atâta mișto, corectitudinea politică e bună, dar nu în asemenea cazuri.

Eu cred că nu e bună deloc! Nu-i paradoxal că suntem nevoiți să ne regăsim curajul de a vorbi tocmai în lumea liberă care ne pretindem a fi!?

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Daniel Șendre

Fost jurnalist la Gazeta Sporturilor şi colaborator al Academiei Caţavencu, cu o experienţă acumulată în presă de peste 10 ani, experienţă pe care o pun acum în slujba cititorilor BlitzNews Magazine. Cu responsabilitate şi drag.