Gigi Dragomir a fost reinstalat în fruntea ANRM, deși fusese dat afară din aceeași funcție în decembrie

Gigi Dragomir fusese demis din funcția de șef al ANRM de către fostul premier, Mihai Tudose

Premierul interimar, Mihai Fifor, l-a desemnat pe Gigi Dragomir în fruntea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), informează HotNews.

Gigi Dragomir ocupase acest post și înainte, dar a fost dat afară de Mihai Tudose în luna decembrie. Dragomir este un apropiat a lui Ionel Arsene, liderul PSD Neamț și mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în PSD, mai arată sursa citată. Arsene a fost reținut de DNA în cursul zilei de astăzi pentru că ar fi încasat mită de 100.000 de euro.

Gigi Dragomir a iscat și un moment tensionat între fostul premier, Mihai Tudose și Liviu Dragnea. La sfârșitul lui decembrie 2017, președintele PSD a mers la Guvern pentru a-i transmite lui Mihai Tudose să nu publice în Monitorul Oficial decizia de schimbare a șefului ANRM. Fostul premier a ignorat această solicitare, iar peste câteva zile decizia de demitere a lui Gigi Dragomir apărea în Monitorul Oficial.

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) se ocupă de acordarea licențelor de exploatare minieră din România. Această instituție gestionează rezervele de minerale solide, petrol și gaze naturale din țară.

Comentarii

DISTRIBUIȚI