Glumă controversată a lui Sean Spicer, fostul purtător de cuvânt de la Casa Albă

Sean Spicer și-a dat demisia în urmă cu două luni

Fostul purtător de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer, a ținut un discurs inedit la decernarea premiilor Emmy, acceptând invitația lui Stephen Colbert. Replicile sale au stârnit însă comentarii acide în presa din Statele Unite, acesta alegând să glumească chiar pe seama lucrurilor pe care în trecut le apăra cu ardoare. Dacă în primele zile ale mandatului său Spicer spunea cu convingere că publicul care a asistat la învestirea lui Donald Trump a bătut toate recordurile, la premiile Emmy acesta a spus: “Acesta este cel mai mare public care a asistat la premiile Emmy. Punct!”.

Jurnaliștii americani care nu se situează în tabăra lui Trump s-au grăbit să comenteze gestul acestuia, trăgând concluzia că acest moment a fost practic o recunoaștere a minciunii grosolane susținute în urmă cu câteva luni și că deși s-a dorit un moment comic, de fapt este o lovitură puternică asupra nivelului de încredere pe care îl arată noul președinte al Americii.

Sean Spicer a ținut să se asigure și de faptul că nu va avea parte de vreo replică devastatoare din partea lui Donald Trump: “Sper că nu se va supăra. A fost doar o încercare de a glumi puțin chiar pe seama mea”, a spus acesta la finalul ceremoniei.

Comentarii

DISTRIBUIȚI