O descoperire recentă arată că Hitler era aproape de construcția bombei nucleare

Un pensionar din Germania a descoperit un material radioactiv lângă o fostă fabrică secretă al celui de-al Treilea Reich

Bernd Thalmann este un pensionar din Brandenburg, Germania, pasionat de descoperirile pe care istoria le-a lăsat în pământ. Cu un dispozitiv special, acesta scanează zona din jurul orașului său și a găsit numeroase monede sau alte lucruri dubioase.

În urmă cu câteva zile însă, el a avut parte de un șoc, când a găsit un obiect pe care nu l-a putut identifica. Autoritățile au rămase mute când au aflat despre isprava pensionarului, care a ținut în casă ceea ce s-a demonstrat ulterior a fi un obiect care conținea material radioactiv. Imediat, o mare parte din localitatea în care acesta locuiește a fost evacuată, iar autoritățile au luat ulterior măsurile necesare, chiar dacă bătrânul nu a dorit să dezvăluie inițial locația unde găsise obiectul periculos.

Istoricii sunt convinși că acest moment întărește ideea că Adolf Hitler găsise soluția pentru a construi o bombă nucleară. Materialul radioactiv a fost găsit lângă Oranienburg, locație unde în timpul celui de-al doilea Război Mondial se găsea o fabrică secretă al celui de-al Treilea Reich. Fabrica a fost distrusă în timpul războiului de peste 16.000 de bombe.

În luna februarie a acestui an au fost descoperite mai multe documente din arhive, care atestau că Hitler dorea cu ardoare construcția unei bombe nucleare, dar avusese mai multe eșecuri în construirea ei. Totuși, din aceleași documente a reieșit că în 1944 acesta a testat o bombă nucleară

Comentarii

DISTRIBUIȚI