Jaful in Ligile inferioare continuă! Observatorul de joc era sponsorul echipei adverse, brigada incompletă, arbitri din același oraș. „Țara cooperativelor nemuritoare”

Un reprezentant al echipei FC Unirea Pîrșcoveni descrie lucruri anormale petrecute la meciul din deplasare cu Academica Balș

Meciul s-a jucat duminică, 5 noiembrie, în cadrul etapei cu numărul 11, din liga a 5-a, iar scorul a fost 4-2 pentru gazde.

Dragoș Roșu, portarul echipei și purtător de cuvânt neoficial al celor de la Pîrșcoveni, a povestit pentru Blitznews o desfășurare ireală a partidei.

„Încerc să îmi dau seama cum e posibil ca în anul 2017, deși era un meci între ocupantele locurilor 3 și 4, delegația care urma să arbitreze meciul să fie compusă din 3 oameni: un observator, un arbitru de centru și un tușier.

Distracția, însă, abia acum începe. Meciul s-a jucat la Balș, brigada de arbitri era domiciliată în Balș, iar observatorul este recunoscut drept unul dintre sponsorii echipei Academica Balș. Le pune la dispoziție transportul pentru deplasări și, uneori, îi duce după meciuri la restaurantul pe care îl deține în oraș.

Dacă arbitrajul ar fi fost echidistant, așa cum ar trebui, le-am fi dat cu terenul în cap. În schimb, când am deschis scorul, centralul imediat a inventat un penalty. Au rămas uimiți și cei de la Balș. Nu știau ce se întâmplă. Apoi, a urmat lovitură după lovitură, cât mai aproape de poarta noastră. Ne faultau ei, primeau ei lovitură liberă. Am vrut chiar să ieșim de pe teren, însă pierdeam, conform regulamentului, și următorul meci la masa verde.”

MEMORIU LA COMISII

Reprezentantul FC Pîrșcoveni susține că nu a lăsat lucrurile așa.

„Spre final, centralul a dat un cartonaș roșu unui jucător de la noi, la o fază la care al nostru a fost faultat evident, dar i-a reproșat arbitrului că nu a fluierat. Fără jigniri, fără injurii. Decizia i-a înfurit pe colegii mei, iar unul și-a pierdut cumpătul, l-a înjurat și l-a amenințat, deși nu se cade, și a fost și el eliminat.

Însă, ca bătaia de joc să fie completă, mi-a oprit și mie și unui alt coleg carnetele de joc, motivând că l-am amenințat și i-am vorbit urât. Într-adevăr, l-am amenințat că am să merg la comisie și depun memoriu în speranța că nu îți va mai bate joc și de alții, ceea ce am si facut. I-am mai vorbit și cu ”domn arbitru”, desi el era cu 7 ani mai tinar decât mine.

Pentru că ceea ce scriu arbitrii în foaia de joc rămâne lege, am primit două etape suspendare doi dintre noi și 4 etape ceilalți doi. Cam despre asta e vorba aici, în țara asta a cooperativelor nemuritoare”, a incheiat, cu amărăciune, Dragoș Roșu.

OBSERVATORUL TUȘIER

Meciul a fost condus la centru de Varșahelean Gabriel Ionuț, care a fost și conducătorul brigăzii incomplete.

Locul celui de-al doilea tușier care lipsea a fost luat de observator, practică des întâlnită în ligile inferioare.

La partidă au asistat aproximativ 100 de spectatori, care au contestat vehement deciziile arbitrului, deși acestea favorizau echipa locală, susțin cei de la Pîrșcoveni.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Daniel Șendre

Fost jurnalist la Gazeta Sporturilor şi colaborator al Academiei Caţavencu, cu o experienţă acumulată în presă de peste 10 ani, experienţă pe care o pun acum în slujba cititorilor BlitzNews Magazine. Cu responsabilitate şi drag.