Kim Jong-Un se joacă cu nervii Planetei. A lansat o nouă rachetă înspre Japonia

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, vineri dimineața, ora 06:57, ora Japoniei, 00:57 a României, în directia est, conform unui raport al armatei Sud Coreene.

Lansarea s-a produs din interiorul capitalei Phenian, districtul Sunan.

Japonia a emis stare de alertă pentru teritoriile sale din Nord, îndemnând populația să se adăpostească.

Armata Sud Coreeană a precizat că analizează împreună cu Statele Unite detaliile lansării. Pînă în acest moment, racheta a rămas neidentificată.

Postul național japonez de televiziune NHK a relatat că racheta a trecut pe deasupra nordului Insulei Hokkaido și a aterizat în Pacific, la aproximativ 2000 Km est de Japonia, dupa 20 de minute de la lansare.

Provocare după provocări

Incidentul vine după ce pe 29 august Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică deasupra Japoniei, care însă a traversat teritoriul și s-a prăbușit în apele Pacificului.

Ieri, Phenianul a amenințat că „va scufunda Japonia” și că „va transforma Statele Unite în cenușă și întuneric”, ca răspuns la înăsprirea sancțiunilor impuse de către Consiliul de Securitate al ONU, votate în unanimitate.

2017 a fost un an în care Coreea de Nord a progresat foarte mult în ceea ce privește arsenalul său militar.

Înaintea de cea mai recentă lansare, țara condusă de Kim Jong-Un a lansat 21 de rachete pe parcursul a 14 teste, efectuate din luna februarie și pâna acum.

Comentarii

DISTRIBUIȚI