VIDEO Trei morți după ce Marea Britanie a fost lovită de ex-Uraganul Ophelia. Armata a ieșit din cazărmi

Cu rafale de vânt ce vor depăși 130 de Km pe oră, ex-uraganul Ophelia va lovi Marea Britanie dinspre Oceanul Atlantic astăzi, în jurul orei 11:00, ora României.

UPDATE 16:15 ora României. Trei morți sunt raportați până la această oră în Irlanda. Două dintre victime sunt femei și au decedat după ce mașnile în care se aflau au fost lovite de copaci prăbușiți de furtună. Una dintre ele are 50 de ani, în timp ce o alta, în vârstă de 70 de ani, pasager într-una dintre mașini, a fost rănită, dar este în viață.

Cea de-a treia victima este un barbat în vârstă de 30 de ani, care a murit în urma rănilor grave provocate de drujba cu care încerca să taie crengile unui copac căzut pe stradă, în localitatea Co Tipperary.

Peste 360.000 de locuințe nu au curent electric la această oră din cauza căderii liniilor de tensiune în Irlanda și alte 1300 în Irlanda de Nord. În Țara Galilor sunt 4000.

În Irlanda armata este pe străzi.

Ministrul Educatiei din această țară a anunțat că școlile vor rămâne închise și mâine.

Cerul deasupra anumitor părți din Marea Britanie s-a colorat în roșu, fenomen datorat nisipului adus de Ophelia din regiunea Saharei. Așa arată Londra acum!

* Stirea inițială

Autoritățile au avertizat că furtuna reprezintă „pericol asupra vieții”.

Format deasupra Insulelor Azore din Oceanul Atlantic, uraganul Ophelia va lovi prima oară Irlanda, apoi se va îndrepta înspre Irlanda de Nord, cu forță diminuată la nivelul unei furtuni. Școlile sunt închise în Irlanda de Nord, unde guvernul a scos armata pe străzi în localitățile de coastă. Țara Galilor și Anglia vor fi afectate și ele luni, în timp ce în Scoția furtuna este așteptată să ajungă marți, când se va și disipa.

Ophelia va lovi Marea Britanie în ziua în care se împlinesc 30 de ani de la „Great Storm”. Pe 16 octombrie 1987 aceasta a omorât 18 oameni și a cauzat pierderi materiale în valoare de peste 1 miliard de Lire Sterline.

Peste 90 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Dublin, avioanele companiilor Air Lingus, British Airways, Air France, City Jet, Ryanair, Emirates și KLM urmând să rămână la sol.

Se așteaptă să cadă copaci și linii de tensiune, precum și valuri uriașe pe coaste. Toate acestea reprezintă pericol asupra vieții, au avertizat autoritățile, care i-au rugat pe oameni să rămână în case.

Mai multe Universități și școli de pe teritoriul Irlandei sunt deja închise.

Trei batalioane ale Armatei, incluzând 1200 de soldați, sunt în stand-by, gata să răspundă incidentelor majore pe teritoriul Marii Britanii.

Comentarii

DISTRIBUIȚI