O familie de britanici acuză 3 români de escrocherie. Stanică Zis Bombardieru și Fory CoCo răspund: „Ei au vrut să ne înșele pe noi”

Mama unui tânăr britanic susține că cei trei români au vrut să-l escrocheze pe fiul ei cu o mașină

Linda Okeefe, din Cornwall, Marea Britanie, spune că românii au răspuns anunțului postat de fiul său prin care acesta dorea să își vândă mașina, un autovehicul marca BMW. Prețul cerut era de 1.200 de Lire Sterline.

„Cei trei au venit tocmai din Londra, au atins și apoi deschis diferite părți ale motorului, după care au pus ceva fie în el, fie pe țeava de evacuare a gazelor de eșapament. Astfel, în momentul în care au efectuat un test drive, mașina a scos foarte mult fum, așa că au încercat să o cumpere pentru un preț de nimic.”

Femeia susține că românii s-au oferit să plăteasca doar 400 £ din prețul cerut. Fiul acesteia a refuzat, dar se pare că românii au insistat, așa că mama lui a trecut la măsuri extreme: a scos afară din casă câinii familiei, doi Ciobănești Germani.

„Abia atunci au plecat. După cinci minute cu motorul pornit, mașina a încetat să mai scoată fum. Nu știm exact cum au procedat”

Linda Okeefe a postat întreaga poveste pe contul său de Facebook, pentru a-i avertiza și pe alții să nu cadă în capcană.

„Datele de identificare a celor trei ne-au fost trimise de către alți oameni înșelați prin aceeași metodă, printre ei numărându-se și fostul proprietar al mașinii Ford cu care au venit. Imaginile surprinse pe camera de supraveghere, în care se vede cum acționează, precum și datele lor de identificare au fost trimise Poliției”, a mai precizat britanica, într-un update.

Postarea cu pricina circulă cu repeziciune în mediul online, unde a adunat peste 26.000 de comentarii și aproape 140.000 de share-uri, în mai puțin de o săptămână.

Aceasta poate fi văzută în galeria foto de la finalul articolului.

BlitzNews a reușit să dea de doi dintre românii acuzați de înșelătorie. Sunt cei care apar și în fotografiile publicate pe Facebook de către Linda Okeefe.

„Stănică Zis Bombardieru” și „Fory CoCo” confirmă povestea, însă până la un punct. Ei spun că au vrut, într-adevăr, să cumpere mașina BMW la care se face referire, dar resping hotărât restul acuzațiilor care li se aduc.

„Nu este nimic adevărat, sunt doar vorbe în vânt, mașina era vai de capu’ ei și era și stricată. Au vrut să mi-o bage pe gât forțat, știi ce zic!?”, a declarat Ciprian Lămâie, în vârstă de 28 de ani, din București, adică „Fory CoCo” de pe Facebook. (Foto mai jos)

Motivul petru care britanicii susțin ce susțin?

„Oamenii aceia sunt foarte răi. Eu pur și simplu nu am vrut să cumpăr mașina, pentru că nu mi-a plăcut, iar ei, de invidie pentru că nu am facut asta, au scris ce au scris”

Reporter: Dar au băgat în ele ca lumea, atunci, pentru că și Fordul cu care ați venit era luat tot prin înșelătorie, zice femeia!

– „Nu e nimic adevărat, să știi! Tot ce ai văzut acolo sunt minciuni”

Și Stănică Zis Bombardieru, adică Marian Roca, pe numele lui, 27 de ani, tot din București, a susținut același lucru, dar prin telefon.

„Nu e așa, frate! Eu nici nu știam de ce zici tu acolo că a scris femeia aia pe Facebook. Mașina am vrut să o luăm, e adevărat, dar când am văzut cum scotea fum, ne-am răzgândit, normal, nu!?”

Reporter: Dar de ce să vă fi adus acuzațiile, atunci?

– „Păi, așa sunt ei, nu știi? Mai rasiști”

Reporter: „Deci nu v-a căutat Poliția, nu nimic?”

– „Păi de unde să fi avut adresa? Nu ne-a căutat nici o Poliție”

Reporter: Poate urmează, mai știi!?

– „Nu cred, dar o să spunem același lucru pe care ți l-am spus și ție. Sunt minciuni!”

Cei doi români au emigrat în Marea Britanie în urmă cu câțiva ani, iar acum locuiesc în Birmingham. Întrebat cu ce se ocupă, Stănică zis Bombardieru a răspuns simplu: „Muncim”.

ZIARELE AU MAI SCRIS

În 2015, Daily Mail a publicat o poveste asemănătoare, tot cu un britanic pe cale de a deveni victimă și cu români acuzați de tentativă de înșelătorie. Norocul lui John Woodcock, cetățeanul care a povestit întîmplarea atunci, a fost că era de meserie, adică lucra la un Service Auto, a scris ziarul.

Acesta a dat detalii despre cum funcționează presupusa tentativă de escrocherie:

„Au venit, s-au uitat la mașină, un BMW pe care ceream 1750 de Lire, apoi mi-au cerut să deschid portbagajul ca să verifice roata de rezervă. I-am dat cheile unuia dintre ei, dar mi-a zis că nu le are cu mașinile și m-a rugat pe mine să-l deschid. În timpul acesta, celălalt, care se uita la motor, a golit o sticlă de ulei deja folosit în sistemul de răcire al motorului. La test drive a ieșit prost, așa că mi-au solicitat să le-o vând doar cu 500, pentru că tot au făcut drumul din Londra până la Manchester. Am refuzat. Mai târziu, am văzut exact ce se întâmplase, pe camerele de luat vederi”

„Un alt lucru pe care îl mai fac este să împroaște ulei pe țeava de eșapament, iar la test drive, când acesta se încălzește, scoate fum”, susține altcineva, într-un comentariu la postarea Lindei Okeefe de pe Facebook.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Daniel Șendre

Fost jurnalist la Gazeta Sporturilor şi colaborator al Academiei Caţavencu, cu o experienţă acumulată în presă de peste 10 ani, experienţă pe care o pun acum în slujba cititorilor BlitzNews Magazine. Cu responsabilitate şi drag.