Oficialii sud coreeni vor să invite Coreea de Nord la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice din Coreea de Sud vor debuta în februarie

Pentru a se asigura că vor avea parte de o competiție fără incidente, oficialii sud coreeni fac eforturi puternice în aceste zile pentru a convinge Coreea de Nord să participe la Jocurile Olimpice, care se vor desfășura în districtul PyeongChang din Coreea de Sud.

Sudcoreeni vor să relaxeze tensiunea geopolitică existentă după derapajele lui Kim Jong Un, iar în aceste zile trimit mesaje de pace către Pyongyang, oferindu-le nord coreenilor posibilitatea de a participa la Olimpiada de iarnă pe baza unor invitații:

“Facem tot ce este posibil pentru a convinge Coreea de Nord să participe la această competiție, dar Kim Jong Un este foarte imprevizibil. Lucrurile ar fi mult mai liniștite dacă ar participa și Coreea de Nord. Jocurile Olimpice vor fi un succes doar dacă se vor încheia în liniște. Dacă SUA, China, Coreea de Sud și Coreea de Nord ar participa împreună ar fi o lecție extraordinară pe care o poate da sportul”, a spus un oficial sud coreean.

Situația din acest moment nu este una fără precedent. Coreea de Sud a mai fost gazda Jocurilor Olimpice, în vara lui 1988, la Seul. Atunci, bunicul lui Kim Jong Un a boicotat jocurile și a interzis sportivilor să participe, după ce inițial se discutase de un plan în urma căruia Coreea de Nord și Coreea de Sud ar fi trebuit să organizeze competiția împreună.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Adrian Bucur

Absolvent de Jurnalism și Drept, mi-am petrecut tinerețea în redacția Gazetei Sporturilor din Timișoara, după ce primii pași în presă i-am făcut la Ziua și TVR. După o pauză de câțiva ani, am ajuns la concluzia că prima dragoste nu se poate uita și am decis să revin pe baricade.