„P-ăsta nu-l iei” Dialog impresionant de la distanță între fanul dinamovist care se luptă cu cancerul și camarazii din țară

Cucu Mihai Daniel este un suporter alb-roșu, diagnosticat recent cu o maladie cruntă, la numai 34 de ani. Cancer.

Boala asta tăcută și nemiloasă atacă pe nesimțite și sapă în tine adânc, roade, macină mărunt, până te transformă într-o umbră. Singurii tăi aliați sunt medicii, ședințele chinuitoare de chimioterapie, citostaticele și oamenii. Fără dragostea celor din urmă, pierzi meciul la pauza, cel mai probabil.

Șansa lui Dan, cum îi zic prietenii, pare să fie aceea că s-a născut „câine”. În urmă cu câteva zile, dinamoviștii au făcut scut în jurul lui, lansând o campanie furibundă de strângere de fonduri și un mesaj cât se poate de clar: „P-ĂSTA NU-L IEI!”

Cancerul a furat startul și a lovit primul, dar lupta e deschisă și se dă în Turcia, momentan, la clinica Acibadem, acolo unde Dan a început ședintele de chimioterapie deja. Iar în țară, câinii lui țin cu dinții de el. „P-ĂSTA NU-L IEI!”

Simpli suporteri, jucători, oficiali, ultrași, RIVALI, toți, împreună, strâng banii necesari tratamentului. Acesta va costa 38.000 de euro, într-o primă fază, o parte fiind deja achitată de el.

Pentru restul, nu mai trebuie sa-și facă griji Dan, se va strânge! Cum s-a strâns și la Cătău, un alt camarad salvat de ai lui.

FC Dinamo a organizat aseară un meci amical cu Aris Limassol, câștigat de toți cei care au pus și vor pune în continuare umărul pentru această cauză nobilă.

La partida din „Ștefan cel Mare”, dinamoviștii au purtat tricouri speciale, care urmau să fie vândute la licitația organizată după încheierea ei, alături de alte 30 de tricouri aduse de suporteri.

Meciul a început la ora 20:00. Printre multe alte mesaje afișate, cel care atrăgea atenția a fost ăsta.

În același timp, de la aproximativ 750 de Km distanță, peste Marea parcă acum și mai Neagră, de pe un pat de spital, slăbit, palid, cu răni la mâini de la recoltarea de sange și cu doua perfuzii la capătul patului, Dan, uitându-se direct în ochii lor pe laptop, le-a răspuns.

Un dialog emoționant între camarazi. Camarazi din PCH, de la SUD, de pe stadion și din țară, de la brigăzi înfrățite sau de aiurea. Ne referim aici la rapidiștii care au cumpărat bilete și pe care apoi le-au returnat pentru a fi cumpărate din nou, la Peluza Șepcilor Roșii, la echipele de fotbal, handbal, baschet, rugby ale Universității și la toți ceilalți care au fost alături de Dan până acum.

Sunt mulți, iar mesajul devine și mai puternic: „P-ĂSTA NU-L IEI!”

Să nu uităm însă că lupta e deschisă. Donații se pot face în cele trei conturi de la Raiffeisen Bank pe numele Cucu Mihai Daniel, precum și prin PayPal:

EUR: RO48 RZBR 0000 0600 1972 5740
LEI: RO24 RZBR 0000 0600 0989 6580
USD: RO08 RZBR 0000 0600 1972 5781

PayPal: rodanielred_s@yahoo.com

„Solidaritatea nu ține de simpatia pentru aceeași echipă de fotbal. Ea trece peste orice granițe. Este singura investiție care nu va da faliment niciodată”

Suporteri dinamoviști, pe pagina de Facebook: „ALATURI DE CUCU”

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Daniel Șendre

Fost jurnalist la Gazeta Sporturilor şi colaborator al Academiei Caţavencu, cu o experienţă acumulată în presă de peste 10 ani, experienţă pe care o pun acum în slujba cititorilor BlitzNews Magazine. Cu responsabilitate şi drag.