Paharele de vin au crescut semnificativ în ultimii 300 de ani și ne fac să bem mai mult

Paharele de vin au făcut obiectul unui studiu inedit

Capacitatea paharelor de vin s-a intensificat de șapte ori în ultimii 300 de ani, dar mai ales în ultimele două decenii, a constatat un studiu.

Cercetătorii consideră că această modificare a dimensiunii poate să fi încurajat creșterea consumului de vin a națiunii. Ei au descoperit  că dimensiunea paharului de sticlă a crescut de la 66ml în anii 1700 la 417 ml în anii 2000, capacitatea medie a acestuia în 2017 fiind de 449 ml.

Dr. Zorana Zupan, primul autor al studiului privind dimensiunile paharelor, a declarat: „Constatările noastre sugerează faptul că paharele de vin din Anglia s-au mărit semnificativ în ultimii 300 de ani. Indiferent dacă acest lucru a dus la creșterea consumului de vin sau nu, un pahar de vin de acum 300 de ani avea doar  jumătate din măsura unuia de astăzi.”

Într-un experiment separat realizat anul trecut la Cambridge, cercetătorii au descoperit că vânzarea vinului în pahare mai mari – chiar și atunci când cantitatea a rămas aceeași – poate încuraja oamenii să bea mai mult. Ei au descoperit că acest lucru a dus la o creștere de aproape 10% a vanzărilor. 

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Cosmin Badea

Pasionat de jurnalism. Juniorul redacției.