Povestea zurliului care se crede cel mai bun boxer din lume

Este sau nu cel mai bun pugilist pe care l-a avut planeta? 🙂

Charlie Zelenoff este un tânăr de 29 de ani din Las Vegas. De mai mulți ani acesta se consideră cel mai bun boxer din istorie, având un palmares de 203 lupte și 203 victorii. Din păcate, totul se întâmplă numai în mintea sa, oficial acesta având un palmares de 1 meci și o înfrângere, la singura partidă oficială pe care a disputat-o în cadrul profesioniștilor.

Totuși, acesta are o rețetă incredibilă. Umblă prin săli de sport și chiar săli de box, intră în discuții cu cei din jur și încearcă să afle dacă aceștia au un trecut în lumea pugilistică sau a artelor marțiale, după care le propune un ușor antrenament.

Șocul este uriaș pentru cei care iau confruntarea ca o joacă pentru că Zelenoff se dezlănțuie în primele 10 secunde cu tot felul de lovituri puternice care țintesc spre capul adversarului. Fiind și filmat de unul dintre prietenii săi, acesta taie filmarea după primele secunde în care acesta își ia prin surprindere adversarul, lăudându-se ulterior că și-a învins toți competitorii.

Dacă nu ar fi ajuns pe prima pagină a ziarelor din America, Zelenoff ar fi fost doar un alt caz izolat al unui personaj cu probleme psihice. Dar acesta a ajuns să intre în ring chiar și cu tatăl lui Floyd Mayweather, care are peste 60 de ani și care i-a predat tânărului o lecție de box. La finalul partidei, Mayweather sr. s-a întors cu spatele, iar Zelenoff l-a luat prin surprindere și l-a lovit pe neașteptate. A fost o greșeală pe care a regretat-o imediat, pentru că apropiații lui Mayweather au tăbărât pe acesta.

Șocul suprem a fost însă întâlnirea cu campionul la categoria grea, Deontay Wilder. Zelenoff are prostul obicei de a insulta o mare parte dintre sportivii din lumea boxului pe rețelele de socializare, iar ghinionul său a fost ca Wilder să își piardă cumpătul și să îi accepte provocarea după ce acesta i-a jignit familia și copiii.

Lupta nu a avut niciun fel de istoric pentru că Zelenoff a fugit din ring după primul pumn încasat, dar campionul mondial nu a cedat ușor. L-a prins pe acesta în afara ringului și i-a administrat o bătaie soră cu moartea.

Chiar dacă pentru o perioadă a susținut că aceasta a fost prima lui înfrângere, Zelenoff anunță în prezent că se pregătește pentru lupta sa cu numărul 204, primele 203 fiind câștigate.

Charlie Zelenoff și-a cumpărat mai multe centuri la un celebru magazin de jucării din SUA și anunță că este campionul UBF (underground boxing federation), o federație inventată chiar de el.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Adrian Bucur

Absolvent de Jurnalism și Drept, mi-am petrecut tinerețea în redacția Gazetei Sporturilor din Timișoara, după ce primii pași în presă i-am făcut la Ziua și TVR. După o pauză de câțiva ani, am ajuns la concluzia că prima dragoste nu se poate uita și am decis să revin pe baricade.