Presa olandeză îl atacă pe ambasadorul american din cauza comentariilor la adresa islamului

Sursă foto: AP/Peter Dejong

Comentariile din cauza cărora a fost atacat Pete Hoekstra datează de mai bine de 2 ani

Ambasadorul SUA din Olanda a avut o confruntare cu jurnaliștii locali la prima conferință de presă de când se află în noua funcție, după ce a fost chestionat în legătură cu anumite declarații pe care le-a făcut despre islamism, informează Telegraph. Pete Hoekstra a afirmat că islamul a creat „haos” în Europa.

În 2015, ambasadorul a spus că în Olanda există zone „no-go” (n.r. zone în care „autoritățile nu mai pot deține controlul și normele societății gazdă nu se mai aplică”) și că extremiștii musulmani incendiază mașini, ba chiar și politicieni.

Pete Hoekstra este un fost congresman republican din Michigan, cu toate că s-a născut în Olanda. La conferința de presă, unul dintre jurnaliști l-a întrebat dacă poate da exemplu de un politian olandez care să fi fost incendiat în ultimii ani.

Pete Hoekstra a evitat răspunsul, iar un alt jurnalist i-a replicat că „aici e Olanda, trebuie să răspunzi la întrebări”. Ambasadorul și-a cerut scuze pentru declarațiile făcute și a afirmat că vrea să treaca peste această controversă.

„Nu mai este vorba despre părerea mea personală. Acum este vorba despre opiniile și politicile Statelor Unite ale Americii, conform direcției acestei administrații”, a declarat Hoekstra.

În 2015, Pete Hoekstra declara că este „haos în Olanda. Pe stradă, mașinile sunt incendiate. Politicienii sunt incendiați… și da, există zone „no-go” în Olanda.”

Departamentul de Stat al SUA a refuzat să facă vreun comentariu despre aceste declarații ale lui Pete Hoekstra. Actualul ambasador a spus că scopul său este acela de a construi legături puternice între Olanda și SUA.

Comentarii

DISTRIBUIȚI