Radiohead a dat-o în judecată pe Lana Del Rey pentru încălcarea drepturilor de autor

Lana Del Rey susține că nu s-a inspirat din piesa celor de la Radiohead

Formația Radiohead se va vedea în tribunal cu artista Lana Del Rey. Britanicii susțin că piesa „Get Free” a acesteia este inspirată din hit-ul lor din anul 1992, „Creep”, informează Huffington Post. Cele două cântece au, într-adevăr, note similare.

La rândul lor, și cei de la Radiohead au trecut printr-un proces din cauza piesei „Creep”, fiind acuzați că este similară cu melodia  „The Air That I Breathe” a trupei The Hollies, care a fost lansată în anul 1974.

Piesa „The Air That i Breathe” a fost scrisă de Albert Hammond și Mike Hazlewood din The Hollies. De asemenea, „Creep” împărtășea note similare cu acest cântec.

După o înțelege făcută în afara tribunalului, Hammond și Hazlewood au fost trecuți drept co-autori ai piesei „Creep” pe albumul „Pablo Honey” de la Radiohead.  Cei de la Radiohead au trebuit să plătească celor de la The Hollies drepturile de autor.

Lana Del Rey a confirmat într-un tweet că este adevărat că va fi implicată într-un proces. „Deși cântecul meu nu a fost inspirat de <<Creep>>, membrii Radiohead așa consideră și doresc 100% din drepturile de publicare. Le-am oferit 40% lunile trecute, dar ei vor accepta doar 100%. Avocații lor sunt de neînduplecat, așa că vom rezolva problema în tribunal.”

Muzicianul Gareth Icke a postat și el un tweet amuzant despre această situație. „Radiohead a fost dat în judecată de The Hollies deoarece <<Creep>> era inspirat din <<The Air That I Breathe>>. Acum Radiohead o dă în judecată pe Lana Del Rey pentru că s-a inspirat din <<Creep>>.  Este ca și cum ai da în judecată pe cineva că a spart geamul de la casa în care ai intrat prin efracție”, a menționat Icke în postul său.

Puteți compara mai jos cele două piese, „Creep” de la Radiohead și „Get Free” de la Lana Del Rey.

Comentarii

DISTRIBUIȚI