Se întâmplă în fotbalul mic! Apel la 112 pentru a putea ieși de pe teren. „Bătuți, înjurați și amenințați până și de oamenii de ordine”

În ligile inferioare din România domnesc haosul și legea pumnului.

Reprezentanții AS Timișul Uliuc, echipă ce activează în Seria II Promoție, îi acuză pe cei de la Avântul Jamu Mare de comportament nesportiv și rele tratamente aplicate la meciul susținut pe terenul acestora, în etapa disputată zilele trecute, pe 5 noiembrie.

„Din păcate, duminică am întâlnit cea mai nesportivă echipă, atât din punct de vedere organizatoric, cât și sportiv, am avut ocazia să jucam fotbal cu cei mai josnici oameni.

Am fost înjurați, scuipați, loviți și amenințați atât de jucători, cât și de oamenii de ordine și suporteri. Am fost nevoiți să anunțăm serviciul de urgență 112 pentru a putea părăsi terenul de joc.

Acești jucători își permit să se comporte în acest fel deoarece nici unul dintre ei nu participă la meciurile din deplasare, acolo unde trimit copii să joace în locul lor, mai exact la ultimul meci disputat în deplasare au fost doar 7 jucători de câmp, iar meciul s a terminat în minutul 50 la scorul de 7:0 pentru Soca”, susțin cei de la Timișul Uliuc.

CAP ÎN GURA ARBITRULUI. FOTBALUL ÎN DUBĂ

Aceștia descriu și momentul care a dus la apelul de urgență 112.

În prima repriză, jucătorul cu numărul 4 de la Jamu Mare a primit cartonaș roșu direct pentru o lovitură intenționată aplicată în stomac unui adversar. Imediat după, pe teren au pătruns mai mulți suporteri ai echipei gazdă, care i-au bruscat și i-au lovit atât pe central, cât și pe jucătorii oaspeți.

‘În minutul 30-35, arbitrul ia un cap în gură de la un spectator care a alergat până la mijlocul terenului după el”, spune Darius Ognian pentru Blitznews, unul dintre cei care susțin echipa financiar. „Căpitanul fără banderolă, cum ar veni”

„Meciul a fost oprit 15 minute. Și în cea de-a doua s-a oprit pentru alte 5, tot din cauza incidentelor, dar arbitrul n-a oprit jocul definitiv. Era tânăr, s-a speriat, ce să facă!?”, a completat Darius.

După ce spiritele s-au mai calmat, jucătorul eliminat a părăsit terenul, însă pe toata durata meciului a continuat să-i înjure și să-i amenințe cu bătaia pe cei de la Uliuc, care au decis să formeze apelul de urgență de pe margine.

O mașină a poliției a venit în timp util și polițiștii i-au condus pe oaspeți la cabine.

De altfel, reprezentanții echipei au și depus un memoriu la AJF Timiș, în care descriu toate cele întâmplate mai sus.

Mai mult, aceștia au înștiințat forul tutelar că refuză să se mai prezinte la meciurile programate pe terenul achipei Avântul Jamu Mare.

FELICITĂRI PENTRU CĂPITANUL HULIGANILOR

„Dorim pe aceasta cale să încurajăm toate echipele, care au mai trecut prin astfel de situații să nu închidă ochii și să depună memorii împotriva lor, deoarece o astfel de echipă de huligani nu are ce căuta într-un campionat de fotbal”, mai spun cei de la Timișul Uliuc, care l-au felicitat totuși pe căpitanului celor de la Jamu. Motivul?

„Datorită lui, lucrurile nu au degenerat. Nu s-a dus să se dezechipeze după meci, ci a stat de pază lângă cabina noastră până am plecat, alături de polițiști”

După primul tur al Seriei a II – a Promoție Timiș, A.S. Timișul Uliuc este campioană de toamnă, cu 24 de puncte, urmată pe locul secund de ASO Deta II, cu 21 de puncte. Obiectivul echipei este promovarea în Liga a V – a Campionatul Județean Timiș.

Acesta este memoriul depus de Timișul Uliuc.

SPERANȚE DE LA AJF

Președintele clubului, Gorun Marius Nicușor, spune că așteaptă să li se facă dreptate.

„Nu suntem înființați de mult timp, dar, din cîte știm, memoriile sunt analizate în fiecare zi de joi. Noi l-am depus pe al nostru a doua zi după meci, luni, pe șase noiembrie, deci am greșit data, dar sperăm să existe amendă, suspendare și chiar depunctare, pentru că s-au petrecut lucruri grave.

Și nu doar atât, dar am fost contactați și de alți conducători, care au pățit aceleași lucruri pe terenul celor de la Jamu Mare, deci sunt recidiviști, e imposibil ca cei de la AJF să nu fi auzit ce se petrece acolo. Acum au ceva oficial, un memoriu, pe baza căruia să ia măsuri”, a declarat Gorun, pentru Blitznews.

„Sperăm că le-au și luat deja, doar trebuie anunțate. V-am zis că suntem înființați de curând, dar așa ceva nu am pățit niciodată, pe nici un teren pe care am jucat pâna acum”

Cei de la Avântul Jamu Mare nu au putut fi contactați până la această oră pentru a-și exprima poziția.

Sursa Foto: Facebook.

Urmăriți-ne și Pagina de Facebook, unde putem discuta împreună mai mult! Vă mulțumim!

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Daniel Șendre

Fost jurnalist la Gazeta Sporturilor şi colaborator al Academiei Caţavencu, cu o experienţă acumulată în presă de peste 10 ani, experienţă pe care o pun acum în slujba cititorilor BlitzNews Magazine. Cu responsabilitate şi drag.