SUA cere țărilor care au relații diplomatice cu Coreea de Nord să-și reconsidere opțiunile

Noua rachetă balistică a Coreei de Nord  este mai puternică și mai periculoasă decât orice rachetă avută de statul asiatic până acum

SUA a cerut Germaniei și altor țări care încă păstrează relații diplomatice cu Coreea de Nord să-și regândească opțiunile.

Coreea de Nord are relații diplomatice formale cu 164 de țări, conform unui raport întocmit de către Comitetul Național din SUA. 47 dintre aceste țări găzduiesc o ambasadă nord-coreeană, printre care și România, în timp ce 24 dintre ele au ambasadă în Pyongyang, capitala statului comunist.

Astfel, majoritatea țărilor nu au ambasade în Coreea de Nord, dar își manevrează relațiile diplomatice cu statul condus de Kim Jong-un de la ambasadele pe care le au în țări învecinate, precum Coreea de Sud sau China.

Printre țările importante care păstrează conexiuni cu Coreea de Nord se numără Marea Britanie, Germania, Rusia, China, India și Pakistan. Deși Marea Britanie sau Germania nu sunt foarte apropiate de statul asiatic, cele două țări europene doresc să găsească o soluție diplomatică la tensunile create de testele nucleare făcute de Coreea de Nord. Secretarul britanic de stat în Afaceri Externe, Boris Johnson a declarat în octombrie că „oricum ne-am gândi la regimul de acolo și la modul în care acționează, elita care conduce Coreea de Nord este alcătuită din ființe umane totuși. Trebuie să găsim modalități de a ajunge la ei.”

Rusia și China au criticat Coreea de Nord pentru testarea rachetelor și a armelor nucleare, dar în același timp, Moscova și Beijing au criticat și statul american pentru că a creat tensiuni în peninsula coreeană.

De partea cealaltă, țări importante ale lumii care n-au nici măcar relații formale cu Coreea de Nord sunt Franța, Japonia, Coreea de Sud și, bineînțeles, Statele Unite ale Americii.

Comentarii

DISTRIBUIȚI