Un britanic riscă închisoarea în Dubai, după ce s-a lovit accidental de un alt bărbat într-un bar

Un cetățean britanic riscă trei ani de închisoare în Emirate, după ce a atins un alt bărbat într-un bar, ca să nu se lovească accidental și să verse paharul

Activiștii grupului „Reținuți în Dubai” spun că Jamie Harron, din Stirling, Scoția, a fost arestat pentru indecență în public, după ce i-a atins în mod accidental șoldul bărbatului.

Britanicul și-a pierdut deja serviciul și a cheltuit mai mult de 30.000 de Lire Sterline pe avocați și cheltuieli de judecată, fiind blocat în Dubai de mai bine de 3 luni.

„E scandalos pentru că e reținut de atît de mult timp. Acesta este un alt exemplu pentru cât de vulnerabili sunt turiștii în Dubai”, a declarat Radha Stirling, directorul executiv al grupului de activiști, pentru Evening Standard.

Electrician de meserie, Jamie Harron, în vârstă de 27 de ani, avea în mână un pahar de băutură și traversa un bar aglomerat, ținând cealaltă mână în fața sa pentru a nu vărsa băutura pe el sau pe cei din jur. La un moment dat, a atins șoldul unui bărbat, pentru a evita contactul cu acesta.

Britanicul a ajuns apoi la masa lui, unde îl aștepta un prieten, iar după câteva minute bărbatul atins mai devreme s-a arătat ofensat și a chemat Poliția. Aceasta a ajuns după 20-30 de minute și l-a arestat pe Harron, susțin reprezentanții săi legali. Acuzațiile care i-au fost aduse sunt consum de băuturi alcoolice și indecență în public.

După cinci zile de arest, cetățeanul britanic a fost eliberat pe cauțiune, fiindu-i însă confiscat pașaportul.

„Jamie este sub o presiune și un stres uriașe”, a continuat Stirling. „Trebuia să se prezinte în instanță duminica trecută, dar Curtea a schimbat data fără să-l anunțe în prealabil pe el sau pe avocații săi. Acest lucru a dus la 30 de zile de detenție pentru neprezentare la audieri”

Ministerul de Externe din Marea Britanie a declarat că se află în contact cu cetățeanul britanic arestat în Dubai, asigurându-i acestuia asistență consulară.

Comentarii

DISTRIBUIȚI