Un român de etnie romă a fost condamnat după ce și-a violat soția gravidă de 12 ani

Cazul a stârnit revoltă în Marea Britanie

Autoritățile din Marea Britanie nu au dorit să ofere publicității numele cetățeanului de etnie romă, care a fost condamnat la 6 ani de închisoare după ce și-a violat soția de 12 ani, aceasta fiind și gravidă. Românul de 25 de ani s-a căsătorit după regulile țigănești în România cu cea pe care a considerat-o soția sa, iar în instanțele din Marea Britanie a pledat vinovat când a fost acuzat de violul acesteia. În mod incredibil, tot în fața instanței, el a declarat că își dorește să reia relația cu aceasta atunci când va fi eliberat.

Autoritățile au dezvăluit că fata s-a întors în România, iar în aceste zile va da naștere unui copil. Procurorul cazului, Jamie Sawyer a rămas uimit de cele văzute: “S-au întâlnit în România, iar din punctul de vedere al victimei nimeni nu a avut de obiectat împotrive diferenței de vârstă dintre ei”. Cazul a reprezentat o provocare pentru oficialii englezi, pentru că fata nu a recunoscut niciodată că ar fi fost violată. Totul a pornit de la o simplă oprire în trafic, în zona Essex, când cei doi se aflau în mașină cu alți doi copii.

Avocata românului a încercat o abordare inedită pentru a-l scăpa de închisoare: “Nu am întâlnit vreun caz asemănător până acum pentru că faptele sunt inedite. Căsătoria unei fete atât de tinere cu un bărbat mai în vârstă nu este un lucru ieșit din comun în cultura lor. Ei trăiesc și în România în afara societății, fata nu are altă scară de valori. Relația lor s-a consumat cu consimțământul amândurora”.

Judecătorea care s-a ocupat de caz a fost însă radicală: “Problema care se pune este vârsta consimțământului și vârsta la care o căsătorie se consideră legală. Aceasta este de 16 ani. Vorbim totuși despre un copil de 12 ani, indiferent de ce reguli sunt în alte comunități. Copiii trebuie protejați de alte persoane, iar uneori trebuie protejați chiar de ei înșiși”, a concluzionat aceasta.

Comentarii

DISTRIBUIȚI