Mexicul plînge și se roagă! 21 de copii morți într-o școală prăbușită de cutremur

Numărul persoanelor decedate din cauza cutremurului care a lovit ieri Mexicul a ajuns acum la 224

Cu epicentrul lîngă Mexico City, cataclismul a lovit cu 7.1 grade pe scara Richter și a venit după doar două săptămîni de la un altul care a omorît 90.

Știrile care vin din Mexic sunt teribile, dar cea mai înfiorătoare dintre ele vorbește despre dispariția a 21 de copii peste care s-a prăbușit școala în care se aflau.

Jorge Lopez, un cetățean spaniol care trăiește în Mexico City, a mărturisit pentru agenția AFP, că atunci cînd cutremurul a lovit, a luat-o la fugă înspre instituția de învățămînt din cartierul Roma, acolo unde se aflau copiii săi, în vîrstă de șase și trei ani. Scena descrisă de el este terifiantă.

„Am ajuns la școală și toată lumea plîngea, țipa, iar copiii se țineau de o sfoară. E incontrolabil, nu te poți împotrivi naturii, nu poți face nimic. Clădirea era ruină”

Din fericire pentru acest tată, cei doi copii ai săi erau în viață. Înspăimîntați, plîngînd și ei, dar în viață. Pentru alți părinți însă, soarta a fost crudă.

La ore bune după cutremur, echipele de intervenție, ajutate de oameni obișnuiți, căutau încă supraviețuitori printre dărâmături. Din cînd în cînd, cereau să se facă liniște totală, pentru a putea auzi eventuale semne de viață.

Alți părinți au dezvăluit înspăimîntați, dar cu un licăr de speranță în glas, că au primit mesaje pe Whatsapp de la două fete aflate încă în clădirea prăbușită peste ele.

Printre victime se află și doi adulți.

Președintele Enrique Pena Nieto a vizitat școala seara tîrziu și a declarat apoi la un post de televiziune că alți 30 de copii și opt adulți sunt dați dispăruți. Echipele de intervenție se luptă cu secundele pentru găsirea lor, în timp ce familiile și o țară întreagă se roagă pentru a fi găsiți în viață.

Comentarii

DISTRIBUIȚI