VIDEO Anthony Joshua și-a apărat cu succes centurile în fața lui Carlos Takam. Dar arbitrul a oprit lupta prematur!

Anthony Joshua a câștigat meciul în care și-a pus în joc centurile IBF și WBA, contra camerunezului Carlos Takam, în repriza a 10-a, când arbitrul a pus capăt luptei spre nemulțumirea tuturor celor prezenți.

În vârstă de 28 de ani, cu 19 meciuri în cariera de profesionist, toate câștigate prin KO, britanicul se anunța favorit cert în lupta cu Takam.

Dar în mod surprinzător a avut parte de cel mai dificil meci de până acum.

Takam a urcat aseară în ring după ce a aflat cu numai 12 zile în urmă faptul că urmează să o facă, după ce adversarul inițial al lui Joshua, bulgarul Kubrat Pulev a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentari la umăr.

Totuși, de pregătit se pregătea din luna August, atunci când promotorul lui Anthony Joshua i-a avertizat pe cei din echipă de posibilitatea ca Takam să primească lupta, el aflându-se în linia a doua obiligatoriu dacă bulgarul urma să renunțe.

Acest lucru s-a întâmplat și camerunezului în vârstă de 36 de ani, 40 de meciuri, 35 câștigate, 27 prin KO, i-a surâs șansa vieții.

Confruntarea a avut loc pe Principality Stadium, din Țara Galilor, în fața a 78.000 de spectatori în extaz.

HOLYFIELD RELOADED

Având stilul lui Holyfield, care se lăsa în jos și apoi se ridica cu capul printre brațele adversarului, Takam i-a produs o accidentare urâtă lui Joshua în repriza a doua. Nasul acestuia a trosnit, fiind suspect de fractură de piramidă nazală, iar sângele a început să curgă serios.

Un moment delicat pentru campion, mai ales dacă meciul urma să dureze mai multe reprize. Din fericire însă, medicul a reușit să-i oprească sângerarea și lupta a continuat, cu Takam încercând să-l loveasca în același loc. Acesta este momentul loviturii.

Joshua și-a luat revanșa în repriza a patra, când i-a deschis arcada dreaptă camerunezului cu un croșeu care și-a atins ținta în plin.

Arbitrul a oprit lupta și l-a condus pe Takam în colțul ringului spre medicul oficial al partidei, care și-a dat OK-ul pentru continuarea ei.

Joshua a întâlnit în Takam un adversar care avea din Holyfield nu numai mișcarea de cap, ci și rezistența, forța și bărbia acestuia, lucruri care l-au pus în încurcatură. Deși a reușit câteva lovituri foarte puternice, Takam nu a căzut, ba mai mult, a ripostat de fiecare dată. Britanicul avea în față nu numai un războinic, ci și un caracter.

JOSHUA MAI BUN. ARBITRUL CEL SLAB. 

Câteva reprize mai târziu, lui Takam a început să-i sângereze și cealaltă arcadă, dar a continuat să boxeze de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Cum? Cu lovituri foarte puternice la corp, acesta fiind șansa lui de a câștiga lupta în fața unui adversar mai înalt, mai puternic, mai rapid și cu alonjă mai mare.

Nu i-a ieșit, din păcate. Joshua a câștigat repriză după repriză.

În cea de-a zecea, deși Takam răspundea agresiv loviturilor venite din partea celui care ținea centrul ringului, arbitrul a decis să devina actorul principal și a oprit lupta încă o dată, acum definitiv. TKO.

Ambele arcade ale camerunezului sângerau, este adevărat, dar era evident că acesta poate duce confruntarea fără probleme. De aici și protestul său vehement.

Și ca să înțelegeti și mai bine despre ce e vorba, Anthony Joshua arăta mai rău în lupta cu Klitschko, dar arbitrul n-a oprit-o, prilejuindu-i astfel britanicului șansa de a-i stopa el cariera ucrainianului.

Victorie a lui Joshua, așadar, cea cu numărul 20 în carieră, prima fără KO și fără strălucire însă.

Decizia arbitrului Phil Edwards a stârnit nemulțumire printre spectatori, care au huiduit-o copios.

Joshua a declarat:

„Am venit aici să lupt, nu să stau pe margine să iau decizii. A fost o luptă bună până când arbitrul a oprit-o, așa că am un respect deosebit pentru Takam. Nu mă interesează ceea ce se întamplă cu oficialii, cu deciziile lor, asta nu e treaba mea. Cred că oamenii își doreau să-l vadă pe Takam inconștient pe podea și asta încercam să obțin”

Vădit nemulțumit de decizie, Takam a spus că nu a înțeles-o. „Vreau revanșa, am avut doar 12 zile să mă pregătesc pentru lupta cu Anthony. Îl respect pe campion, respect fanii britanici, sunt extraordinari și sunt foarte bucuros pentru că am boxat aici, dar nu cred că arbitrul trebuia să opreasca meciul. Vreau să lupt din nou cu el. Îl vreau în ring, e un mare campion”, a încheiat sportiv și extrem de elegant camerunezul.

Iar publicul a apeciat și l-a aplaudat îndelung. Erau aplauze meritate pentru tot ce arătase în ring.

Întrebat dacă nasul e fracturat, Anthony Joshua a explicat: „Așa îl simt, ca și când ar fi. A trebuit să îmi mențin calmul”, a continuat. „Dacă aș fi arătat cel mai mic semn de slăbiciune, arbitrul ar fi intervenit. Asta a și încercat Takam să obțină, dar arbitrul l-a oprit. Acum am câteva luni la dispoziție să mă vindec. O să văd doctori buni, care o să mi pună nasul la loc.”

Cât despre planurile sale de viitor: „Vreau să continuu să cresc boxul în UK și cred că toată lumea știe ce urmează. Vreau să boxez tot aici, dar nu o pot face chiar cu oricine. Sunt campion și am niște obligații. Le voi da însă fanilor ceea ce își doresc”

Se referea la luptele cu Deontay Wilder, deținătorul centurii WBC, Joseph Parker, regele categoriei WBO și Tyson Fury, care incearca sa revina.

Să sperăm că anul 2018 ni le va aduce pe toate.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Daniel Șendre

Fost jurnalist la Gazeta Sporturilor şi colaborator al Academiei Caţavencu, cu o experienţă acumulată în presă de peste 10 ani, experienţă pe care o pun acum în slujba cititorilor BlitzNews Magazine. Cu responsabilitate şi drag.