VIDEO Ilan Laufer la FOX Business: „România este cea mai pro-americană țară din UE”

Ilan Laufer este cel mai tânăr ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din Europa

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România, a fost invitat la postul american de televiziune FOX Business pentru a discuta despre relațiile țării noastre cu Statele Unite ale Americii. El a fost intervievat de către Liz Claman.

Laufer a declarat că România este cea mai pro-americană țară din UE și este primul stat din NATO care a implementat politica lui Donald Trump de a dona 2% din PIB pentru apărarea națională. Laufer a precizat că România tocmai a încheiat o afacere cu SUA pentru achiziționarea sistemului de rachete Patriot.

România va cheltui pentru acest sistem nu mai puțin de 4 miliarde dolari. „Pentru noi, era o prioritate să lucrăm cu companiile americane pentru că este parte din politica noastră. Guvernul tocmai a plătit o primă tranșă de 766 de milioane din această sumă. Până la sfârșitul anului, vom mai face încă o plată de peste 146 de milioane, deci este o afacere importantă pentru noi”, a precizat Ilan Laufer.

Liz Claman a fost curioasă în legătură cu inamicii României, în condițiile în care țara noastra investește o sumă mare de bani în sistemul de apărare. „Noi suntem aripa estică a NATO și a UE și trebuie să asigurăm granițele acestor două organizații și de aceea este important să fim pregătiți”, a menționat Laufer.

În timpul interviului, Laufer a punctat că prioritatea lui ca ministru a fost să extindă partenieratul strategic cu Statele Unite ale Americii. Acest lucru pare să se întâmple deoarece schimburile comerciale dintre România și SUA vor depași în acest an un maxim istoric de 3 miliarde de euro.

De asemenea, Ilan Laufer dorește să implementeze moneda bitcoin în sistemul economic român, Liz Claman transmițându-i ministrului că-l așteaptă să revină cu detalii despre cum a decurs acest plan.

Comentarii

DISTRIBUIȚI