VIDEO Imagini șocante cu momentul în care atacatorul din Manhattan a fost prins de poliție » Donald Trump anunță măsuri dure

Opt persoane au decedat și cel puțin 12 au fost rănite după un atac ce a avut loc marți după-amiază în zona Manhattan din New York. Atacatorul a fost reținut de poliție după ce a fost împușcat în abdomen și imobilizat. 

Traseul atacatorului până în momentul în care a fost oprit de poliție
Traseul atacatorului până în momentul în care a fost oprit de poliție

Clipe de groază în SUA, după ce un individ a lovit cu mașina mai multe persoane pe o pistă de biciclete din apropierea Râului Hudson.

Acesta a condus aproape 2 kilometri până când a lovit din plin un autobuz școlar. S-a dat jos din camionetă, după care a tras mai multe focuri de armă. A fost imobilizat la scurt timp de polițiștii din New York, fiind împușcat în abdomen.

Opt persoane au decedat, șase la locul accidentului și alte două la spital. Pompierii din New York au transportat cel puțin 12 răniți la spital, inclusiv doi adulți și doi copii care se se aflau în autobuzul școlar lovit de camionetă.

Atacatorul a fost și el transportat de urgență la spital, unde a fost operat. Conform NYPD, acesta nu avea arme letale, ci un pistol de paintball și unul cu bile.

Sursele CNN susțin că atacatorul ar fi Sayfullo Habibullaevic Saipov, un cetățean uzbek de 29 de ani, care se află pe teritoriul Statelor Unite din 2010. Acesta a folosit o camionetă pe care o închiriase din New Jersey în aceeași zi.

Un martor a surprins cu telefonul mobil momentul în care poliția din New York l-a împușcat și l-a imobilizat pe atacator.

FBI a preluat investigația

Președintele Donald Trump a reacționat pe contul său de twitter după ce a aflat de atac: ”Se pare că în orașul New York a avut loc un alt atac comis de către o persoană foarte bolnavă și dementă. Autoritățile urmăresc foarte atent situația. Nu trebuie să permitem Statului Islamic să se întoarcă sau să intre în țara noastră după ce i-am învins în Orientul Mijlociu și în alte părți. Destul!”

Mai mulți martori au declarat că Saipov a strigat ”Allahu Akbar” în momentul în care a coborât din mașină. Deși Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a declarat că atacul este unul izolat și că ”nu există dovezi care să sugereze o plănuire mai extinsă sau o structură mai amplă, ci este vorba de acțiunile unui individ care a vrut să provoace durere, moarte și teroare”, FBI a preluat controlul investigației.

Măsuri dure anunțate de Trump

Marți seară în SUA, Trump a postat din nou pe contul său de twitter și a anunțat că ”Am ordonat Departamentului de Securitate Internă (Homeland) să înăsprească regulile de verificare a imigranților. E ok să fii politically correct, dar nu așa!”

Comentarii

DISTRIBUIȚI