VIDEO Un luptător de MMA cu sindromul Down s-a luptat în octagon cu starul UFC, Diego Sanchez

Diego Sanchez, un veteran al companiei UFC, a făcut un gest impresionant

Starul UFC, Diego Sanchez i-a transformat în realitate visul de a lupta în cușcă unui luptător care suferă de sindormul Down.

Issac „The Sherminator” Marquez este un bărbat în vârsta de 32 de ani care suferă de sindromul Down. Cu toate acestea, el este un luptător amator de arte marțiale mixte ce și-a dorit întotdeauna să intre într-un ring MMA. Astfel, Issac s-a luptat în octagon cu experimentatul luptător UFC, Diego Sanchez.  Ba mai mult, „The Sherminator” l-a învins pe Sanchez, făcându-l să cedeze în urma unui procedeu de submission la nivelul brațului, numit Armbar. Bineînțeles, victoria a fost obținută la inițiativa starului UFC.

Povestea lui Issac Marquez a început când l-a cunoscut pe Diego Sanchez la academia MMA „Jackson Wink” din Mexico City. Cei doi s-au antrenat împreună și au exersat mai multe procedee specifice artelor marțiale mixte.

„Majoritatea adulților care suferă de sindromul Down nu trăiesc mai mult de 45 de ani. Issac are 32 și am vrut ca acest tânăr să fie sănătos. Antrenamentele fizice și artele marțiale sunt printre cele mai sănătoase activități pe care le poate face”, a precizat Diego Sanchez.

Totuși, lui Issac Marquez nu i se putea oferi în mod legal autorizația de a participa într-un meci de arte marțiale mixte. Astfel, Sanchez a făcut un gest impresionant și a promovat lupta dintre ei pe contul său personal de Instagram, unde are 156.000 de urmăritori.

Astfel, sala în care a avut loc meciul dintre Diego Sanchez și Issac Marquez a fost umplută în totalitate, iar „The Sherminator” a avut o seară de neuitat. La finalul meciului, Sanchez l-a ridicat pe Isaac pe umerii săi, iar cei doi au primit aplauze la scena deschisă, semn că gestul starului UFC a fost unul apreciat.

Comentarii

DISTRIBUIȚI