Visul neștiut al lui Charles Manson. Și-a dorit o carieră în lumea muzicii

Charles Manson a avut aspirații mai mari decât acelea de a deveni liderul unui cult ucigaș

Charles Manson a decedat pe 20 noiembrie, la doar o săptămână după ce împlinise 83 de ani. El a rămas în istorie drept unul dintre cei mai odioși criminali din istoria Statelor Unite ale Americii, deși Manson n-a comis nici măcar o crimă cu propria mână, ci și-a manipulat adepții din cultul său în a săvârși aceste fapte.

Înainte de tentativa sa de a porni „Helter Skelter”, războiul apocaliptic între rase pe care Manson credea că-l va declanșa prin uciderea actriței Sharon Tate și a familiei LaBianca, acesta a încercat să-și facă un renume ca muzician.

Charles Manson s-a împrietenit în anul 1968 cu Phil Kaufman, atunci când ambii se aflau în închisoare. Kaufman este un producător care a lucrat de-a lungul timpului cu artiști celebri precum The Rolling Stones, Joe Cocker sau Frank Zappa și deși nu-l considera pe Manson un chitarist grozav, credea că acesta din urmă are potențial ca solist și compozitor, astfel încât să prindă un contract cu un studio de muzică. Kaufman chiar a locuit cu Charles și membrii cultului „familia Manson” după perioadă petrecută în închisoare, însă producătorul i-a parăsit pe aceștia, nedorind să devină un adept al cultului.

După înstrăinarea de Phil Kaufman, Charles Manson l-a cunoscut pe Dennis Wilson, membru fondator al trupei Beach Boys, prin intermediul a două fete din cultul său. Manson și „familia” lui s-au mutat în casa muzicianului și au trăit pentru o perioadă pe banii lui Dennis. Wilson a fost inițial impresonat de aptitudinile de compozitor ale lui Charles Manson și chiar l-a introdus pe acesta lui Terry Melcher, producătorul trupei The Byrds. Manson a reușit în cele din urmă să înregistreze 10 piese alături de Carl și Brian Wilson, alți doi membri Beach Boys, frații lui Dennis, în casa de producție pe care Brian o avea în propria locuință.  Cu toate acestea, piesele respective au rămas nelansate, iar Dennis Wilson s-a îndepărtat de Charles Manson după ce a realizat că acesta are un caracter deviant.

La puțin timp după ce Charles Manson a fost închis pentru crimele comise de „familia” lui, iar notorietatea sa atinsese cele mai înalte culmi, Phil Kaufman a produs și a lansat albumul muzical „Lie: The Love and Terror Cult”, format din muzica lui Manson. Deși companiile de discuri consacrate nu au dorit să fie asociate cu numele unui criminal, Phil Kaufman a strâns 3000 de dolari și a produs 2000 de copii ale albumului, care au fost distribuite printr-un grup ce se ocupa de contrabanda muzicală. Conform însemnelor de pe coperta albumului, piesele au fost înregistrate în mare parte în anul 1968 la studio-urile Gold Star din Los Angeles.

De asemenea, în anul 1997 este lansat albumul „The Family Jams” de către casele de discuri Transparency Records și Aoroa Records. Charles Manson nu apare în niciuna dintre piese, acestea fiind interpretate de către membrii cultului său. Cu toate acestea, Manson primește credit pe întreg albumul drept compozitor. Melodiile au fost înregistrate undeva în  jurul anilor ’70. În final, în 2005 Charles Manson lansează albumul „One Mind”, care conținea cântece, poeme și discursuri pe care acesta le-a interpretat în penitenciarul San Quentin și care au fost înregistrate pe un reportofon. Este de altfel și ultimul material muzical a lui Manson înainte de moartea sa.

Una dintre piesele cunoscute de pe albumul „Lie: The Love and Terror Cult” este „Sick City”, melodie căreia celebrul artist Marilyn Manson i-a făcut cover. Altă piesă a lui Charles Manson – „Look at your game, girl” apare pe albumul „The Spaghetti Incident?” al trupei Guns ‘n’ Roses.

Comentarii

DISTRIBUIȚI